Egy nap alatt két 14 éves fiatal halt meg Magyarországon. Az egyik fiú Hatvanban, az iskolában lett rosszul, már nem tudták újraéleszteni. A másik egy budapesti diáklány, aki a balatoni osztálykiránduláson lett rosszul, majd másnap a kórházban halt meg.

Szívelégedetlenségben halhatott meg

Édesanyja szerint szívelégtelenségben halhatott meg az a 14 éves fiú, aki hétfőn reggel váratlanul kiesett az iskolapadból. Máté újraélesztését a tanárok kezdték meg. Három mentőegység is érkezett a helyszínre, de a hatvani diák életét már nem tudták megmenteni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

„A legnagyobb fájdalom”

A gyászoló nő szerint fia vidáman ment iskolába a tragédia előtt. „Ne tudják meg … ez a legnagyobb fájdalom egy szülőnek a gyerekét elveszíteni” – mondta az RTL klub Híradónak a fiú édesanyja.

Szívproblémákkal kezelték

Az édesanya elmondása szerint fiának a szívével volt baja. „Szívzöreje van, abba halt meg. Szívelégtelenség. Jártam fel vele Pestre ide-oda, túlsúlyos volt.”

Meghalt a családapa

A tragikus sorsú kisfiút az édesanyja egyedül nevelte. A hatvani téglagyári városrészben nagyon szerény körülmények közt éltek. A családapa három évvel ezelőtt halt meg. Máté azóta nem tudta feldolgozni édesapja halálát.

Lelki okok miatt lett beteg

Annak ellenére, hogy szerényen éltek, az édesanya szerint, fia szívbetegségére mindig odafigyelt. Az asszony szerint a gyerek túlsúlya lelki okok miatt alakult ki, az apja halála után.

Pszichológushoz is kezelte

„Nem tudta feldolgozni. Elvittem a pszichológushoz, szerinte is az apja halála miatt szedte fel a túlsúlyt, csak magába evett, evett, evett. De sokat fogyott azóta” – mondta a gyászoló asszony.

Rendszeresen jártak orvoshoz

A nő azt mondja, fia korábban soha nem volt rosszul. Kontrollvizsgálatokra jártak, de gyógyszert nem kellett szednie. Cáfolta azokat a híreket, hogy a tragédia előtt energiaitalt ivott volna a gyereke, amúgy is nagyon ritkán ivott ilyet. A fiú halálának pontos oka csak később derülhet ki. Az anyának annyit mondtak, valószínűleg megállt a szíve.

Tragédia a Balatonon

Kedden derült ki, hogy hétfőn egy 14 éves lány halt meg a Balatonon. A budapesti gimnazisták osztálykiránduláson voltak. A tragikus sorsú lány miután kijött a vízből, rosszul lett. Kiabált, hogy nem érzi jól magát. Társai először azt hitték, hogy csak viccel, ám kiderült, hogy nagyon is komoly a helyzet.

Kiabált és hörgött

„Fájlalta a gyomrát meg a fejét, kiabált, majd hörgött” – mondta az egyik szemtanú. Ezután jött a mentő. A lány másnap a kórházban halt meg. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció