Itt, a Kékvillogó oldalán is beszámoltunk arról a szörnyű esetről, melynek során egy szerencsétlen kis őzgida pusztult el egy orvvadász miatt Felcsúton. Mint megírtuk a férfi a ruhájába rejtette az állatot, aminek a száját és az orrát is szigetelőszalaggal ragasztotta le. Az őzgidának esélye sem volt a túlélsre. Az esetről most újabb, drámai részletek láttak napvilágot, az is kiderült, a 27 éves M. Zoltán nem igazán érti, miért követett el bűncselekményt.

Több eljárás is van ellene

A rendőrség közlése szerint az orrvadász férfival szemben jelenleg hét eljárás volt folyamatban, M. Zoltán ugyanis a közelmúltban rákapcsolt: főleg május óta, amikor elköltözött tőle két nő négy gyerekkel. Besurranós lopások, autófeltörések és rongálások miatt is indult ellene eljárás a Bicskei Rendőrkapitányságon. Az alkalmi munkákból éldegélő férfit a zsaruk hét ilyen ügyben azonosították, zömében szemtanúk segítségével, és további négy bűncselekménnyel is kapcsolatba hozták, amikor június 5-én éjjel egy felcsúti lakos tárcsázta a segélyhívót. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Felismerték

„A bejelentő elmondta, hogy a közvilágítás fényében felismerte M. Zoltánt, amint egy zsákkal elment a portája előtt, és meg is szólította” – idézte fel az elképesztő leleplezést Bötiné Kis-Fónai Ágnes főtörzsőrmester, a Bicskei Rendőrkapitányság vizsgálója. „Rákérdezett, mit visz a zsákban, mire a férfi szaporázni kezdte a lépteit. Ezt gyanúsnak gondolta, és hívta a 112-t. A járőrök a közelben voltak, és mivel sejteni lehetett, hogy a férfi az otthona felé tart, a szolgálati autóval arra kanyarodtak, és észre is vették M. Zoltánt, amint a műút szélén gyalogolt.”

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Igazoltatás

„Az igazoltatás közben rögtön feltűnt a kollégáknak, hogy a lágyékánál szokatlan alakzatban dudorodik a férfi farmernadrágja, és viselkedéséből is arra következtettek, hogy ezt az ingével és a testtartásával szeretné eltakarni. A járőrök azzal kezdték, hogy vegye ki, amit a ruhájába rejtett, és látták, egy állatról van szó. A férfi egy válságos állapotban lévő őzsutát szedett ki a nadrágjából.

Nem lehetett segíteni az állaton

„Az állatnak szigetelőszalaggal kötötte át, ragasztotta le a száját és az orrát, amit a rendőrök rögtön levettek róla. Alig lélegzett, és a szívverése is nagyon gyenge volt. A kollégák értesítették az állatorvosi ügyeletet és az illetékes vadásztársaságot, de szegény párán már nem lehetett segíteni. Percekkel később kimúlt. M. Zoltánt elfogták, és előállították a Bicskei Rendőrkapitányságra orvvadászat és állatkínzás gyanújával” – írta honlapján a rendőrség.

Döbbenetes magyarázat

Mint írják ezt követően nehéz kihallgatás következett, ugyanis a férfi számára nem volt egészen világos, hogy bűncselekményt követett el. Álíltása szerint az őzsutát a nádasban, magára hagyva találta. Mivel azt gondolta sérült, ezért úgy döntött, hazaviszi és segít neki felépülni.

Mit keresett a nádasnál?

A férfi azt mondta, az orrát és a száját azért kötötte be, hogy sipító, síró hangját tompítsa, és ily módon hazafelé menet a felesleges feltűnést elkerülje. „Úgy tűnt, nem tudja mire vélni, hogy ezzel mi a baj. Arra sem adott magyarázatot, hogy mit keresett a nádasnál éjnek évadján egy zsákkal, szigetelőszalaggal”

Régóta ismerik a rendőrök

„Azt mondta, azért tette át a nadrágjába, mert abból indult ki, hogy az a lakos, aki az utcán rászólt, talán a rendőröket is értesíti. Úgy gondolta, ha igazoltatják, remélhetőleg csak a zsákba fognak belenézni. Mellesleg a járőröknek először azt mondta, hogy a zsák azért van nála, mert az ismerősének visz benne száraz füvet” – derült ki a rendőrség közléséből, a hatóság pedig azt is elárulta, M. Zoltán furcsa magyarázkodásai nem ismeretlenek a számukra. „Régóta ismerjük M. Zoltánt, nem szoktunk csodálkozni az indoklásain. Akármilyen meghökkentő, tőle az a magyarázat sem volt szokatlan, amit az őzsutával kapcsolatban előadott.” M. Zoltán korábban például egy buszmegállót rongált meg, annak kapcsán azt állította, csak a mérgét akarta levezetni.

Szabadlábon védekezhet

M. Zoltán több amúgy mint 700 ezer forintos kárt okozott az elmúlt időszakban, összesen 12 bűncselekménnyel, ami csak részben térült meg. A vaskos iratmennyiséget nemrég továbbították az ügyészségre. A férfi szabadlábon védekezhet.

Tucatnyi bűnügy

„Az M. Zoltánhoz köthető, beismeréssel zárult, tucatnyi bűnügy nemcsak azt igazolja, hogy a bicskei rendőrök jól végzik a munkájukat, hanem azt is, hogy a polgárok együttműködnek a rendőrséggel. Talán többről is van szó. A felcsúti szemtanúk ugyanis nemcsak azt látták, hogy valaki visz egy zsákot az utcán, avagy kisurran a kapun, hanem éjszakai fényviszonyok mellett is rögtön felismerték az elkövetőt. Ez a fajta éberség és személyismeret nagyban megkönnyíti a bűnüldözést, és rávilágít, hogy a közösség nem hagyja magát, de arra is, hogy tudják, számíthatnak ránk” – magyarázta a Zsaru Magazinban Lakatos Róbert százados, a Bicskei Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció