Jogerősen 13 év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla szerdán azt a 31 éves nőt, aki 2019-ben több késszúrással megölte az élettársát Bécsben, majd a holttestet feldarabolta, a maradványokat bőröndökben Magyarországra hozta és elrejtette. A táblabíróság döntésével enyhítette a vádlottra első fokon kiszabott 17 év fegyházbüntetést.

Nem volt felhőtlen a kapcsolatuk

A nő 2018 őszén ismerte meg Bécsben a 30 éves, tunéziai származású férfit, aki azután kisegítette nehéz helyzetéből: szállást, anyagi támogatást és kábítószert is biztosított számára. Kapcsolatuk azonban nem volt felhőtlen, kommunikálni csak fordítóprogram segítségével tudtak. A saját elmondása szerint prostituáltként dolgozó nő többször otthagyta a férfit, és visszament az ugyancsak az osztrák fővárosban élő magyar barátjához. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Feleségül akarta venni

2019 elején ismét visszatért a későbbi áldozathoz, aki ekkor már feleségül akarta venni. Ebbe a nő bele is egyezett, de néhány héttel később már nem tartotta jó ötletnek a házasságot. Felvette a kapcsolatot magyar barátjával, aki azt kérte, mondja el a sértettnek, hogy nem szereti és hagyja őt el. A nő azonban tartott a sértett kiterjedt kapcsolataitól, barátaitól.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Kábítószert fogyasztottak

A vádlott és a későbbi áldozat 2019. február 23-án, majd utána egész éjszaka egy diszkóban közösen szórakozva jelentős mennyiségű kábítószert fogyasztott. Másnap reggel a férfi Ottakring városrészben lévő lakásában lefekvéshez készülődtek, a sértett közeledni próbált a nőhöz, ám ő durván elutasította.

Átvágta a nyakát

Lelökte a férfit a földre, veszekedni kezdtek, a nő pedig felkapta a mellette lévő kést, amellyel előbb nyakon szúrta az áldozatot, majd dulakodás közben húsznál többször megsebesítette, végül, hogy minél előbb végezzen vele, átvágta a nyakát.

Feldarabolta a holttestet

A férfi meghalt, a nő ezután magához vette a sértett 580 euróját. A holttestről videófelvételt is készített, hogy azzal bizonyítsa – magyar barátjának, aki nem hitt neki -, végzett az áldozattal. Másnap egy – frissen vásárolt – fűrésszel feldarabolta a holttestet és bőröndökbe rakva anyja jászladányi otthonába szállította.

A Jászságba vitték a maradványokat

A következő napon a vádlottak a sértett maradványait egy bérelt autóval Jászalsószentgyörgy külterületére vitték, egy beton átereszbe elrejtették, majd sósavval leöntötték. A maradványokat rejtő zsákokat március 2-án találták meg. A rendőrség a DNS-minták alapján azonosította az áldozatot, majd március 25-én gyanúsítottként hallgatták ki a vádlottat. A nő az eljárás során beismerte ugyan, hogy megölte volt élettársát, de jogos védelmi helyzetre hivatkozott, azt állította, a sértett azon a reggelen és korábban is többször fenyegette, bántotta.

Nem tervezte meg előre

A vádlott az utolsó szó jogán tagadta, hogy eltervezte volna a gyilkosságot. A bíróságtól pedig az ítélethozatal elhalasztását kérte, mert állítása szerint nem volt lehetősége ügye digitálisan megkapott iratainak tanulmányozására.

Enyhítették az elsőfokú ítéletet

Az ügyben első fokon eljáró Szolnoki Törvényszék korábban a vádlott anyját jogerősen emberöléssel kapcsolatos bűnpártolás bűntette miatt két év – négy évre felfüggesztett – börtönre ítélte. A Szegedi Ítélőtábla döntésével enyhítette a vádlottra első fokon kiszabott 17 év fegyházbüntetést. Álláspontja szerint az emberölés – az elsőfokú döntéssel szemben – nem minősíthető előre kiterveltnek.

Embertelen tettek

Benedek Tibor tanácsvezető bíró az indoklás során kifejtette, a vádlott el akarta hagyni a sértettet, de az nem bizonyított, hogy megölését részletesen eltervezte. A bíró ugyanakkor hangsúlyozta, a kegyeleti érzést mélyen sérti a vádlott embertelen magatartása, a holttest feldarabolása, amelyet az ítélőtábla súlyosító körülményként értékelt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció