Az éjszaka közepén törték rá az ajtót a rablók egy idős házaspárra Móron. A rendőrség elfogta a két tettest, akik jelenleg is a rácsok mögött ülnek.

Ketten raboltak

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 55 éves bodajki férfi és 34 éves sárkeresztúri társával szemben. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ismeretlenek a családi házban

A rendelkezésre álló adatok szerint egy Móron élő 93 éves férfi 2023. február 2-án hajnali 1 óra körüli időben arra ébredt, hogy ismeretlen férfiak kutatnak Wekerle Sándor utcai családi házában. 

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A földre szorították

Az idős sértett felkelt és a ház nappalijába lépve szembe találta magát a hívatlan látogatókkal, akik egy kabátot dobtak a fejére. A nyugdíjas férfi ennek következtében elesett, mire a betörők a földre szorították.

Több millió forintot zsákmányoltak

A dulakodás hangjaira felébredt az idős sértett felesége is, azonban a rablók egyike az ő fejét is letakarta egy ruhaneművel, miközben a támadók felkutatták a tulajdonosok házában elrejtett értékeket és pénztartalékokat, melynek eredményeként több millió forint készpénzt zsákmányoltak.

Levegőért kapkodott

„Már elő volt nekik készítve az én nagykabátom, azt a fejemre terítette, és lenyomott. Azon voltam, hogy meneküljek, mert a kabátot az öt ujjával nyomta rá az arcomra. Első az volt, hogy levegőt vegyek. Sikerült az egyik ujját elkapnom, valamilyen csúszós kesztyű volt rajta. Utána már kaptam egy kis levegőt” – emlékezett vissza a 94 éves férfi a támadásra a Tények műsorában.

Megtalálták az elkövetőket

A helyszínen elvégzett széleskörű adatgyűjtés, tanúkutatás, valamint felderítő munka rövid időn belül eredményre vezetett és a nyomozók látókörébe került a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 55 éves bodajki férfi és 34 éves sárkeresztúri társa.

Összehangolt akció

A két férfire a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság rendőrei, valamint a Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály munkatársai 2023. február 21-én összehangolt akció keretein belül csaptak le.

Kihallgatták őket

A rendőrök a férfiakat elfogták és előállításukat követően rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – őrizetbe vételük mellett – gyanúsítottként hallgatták ki őket, továbbá előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Tovább vizsgálódnak

A nyomozóhatóság vizsgálja a bűncselekménnyel és az elkövetőkkel kapcsolatba hozható további személyeket, illetve azt, hogy a gyanúsítottak összefüggésbe hozhatók-e további bűncselekmények elkövetésével – írja a Police.hu. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció