Több mint egy hete nem fűtenek a budapesti Szent János Kórház belgyógyászatán, az 1-es épületben. Az ablakok rosszul záródnak, így a réseken átjár a huzat, így a betegek egyre jobban fáznak. A nyilvános segélykiáltás hatására csütörtökön pokrócokat osztottak az ott fekvőknek és kiderült az is, hogy sikerült hullámpapírral „befoltozni” egy nagy lukat az egyik kitört ablakon.

Hosszú ideje hidegek a radiátorok

A Kékvillogó.hu számolt be arról, hogy több mint egy hete nem fűtenek a budapesti Szent János Kórház belgyógyászatán, az 1-es épületben. Az ablakok rosszul záródnak, így a réseken átjár a huzat, így a betegek egyre jobban fáznak. „Valakinek a hozzátartozója behozott egy kis fürdőszobai hősugárzót a kórtermünkbe, így még itt a legjobb a helyzet, ide jár melegedni az éjszakás nővér is” – mondta el egyik beteg. Hozzátette, ennek ellenére piszkosul hideg van még így is, meg vannak fázva. A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Zárójelentés-készítés csak kabátban

Lezuhanyozni maga a biztos tüdőgyulladás – osztotta meg tapasztalatait. Mint mondta, egyik betegtársának az orvos úgy írta meg a zárójelentést, hogy kabátot viselt az orvosi szobában. Azt mondják a többiek, már a tavalyi tél is így telt. Nem értem, hogyan lehet egyáltalán betegápolásra használni ezt az épületet – fűzte hozzá.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Jön a meleg, de nem tudni, elegendő lesz-e

Ő még szerencsés, mert néhány nap és hazamehet, de a többieknek még sokáig bent kell maradnia. Számukra csak az nyújthat némi vigaszt, hogy csütörtöktől erős melegedés kezdődik, s a következő napokban akár 29-30 fok is lehet. Noha azt nem tudni, mindez elég lesz-e az áthűlt kórházépület felmelegítésére.

Hol volt fűtés, hol nem

A betegek előbb vagy utóbb hazamehetnek, a kórházi dolgozók azonban könnyen lehet, hogy fűtés nélkül lesznek kénytelenek átvészelni a téli hónapokat. A helyszínről származó információk szerint az előző tél is így telt, hol volt fűtés, hol nem.

Nem költenek rá

„Régóta mondják, elköltöztetik a kórházat a Kútvölgyibe, ezért nem költenek rá. Csak azt nem értem, ilyen körülmények között miért vesznek fel új betegeket. Itt csak még betegebb lesz mindenki, mind meg vagyunk fázva. Embertelen, ami itt van” – fogalmazott az egyik beteg.

Hullámpapírral befoltozott luk

„Meleg víz innen, a benti mosdócsapból nem folyik. A folyosóról nyíló zuhanyzóban igen, de ott meg tényleg meg lehet fagyni, nem zár jól az ablak. Pár nappal ezelőtt még az első emeleti lépcsőfordulónál, a kitört ablakon is dőlt be a hideg, mostanra valaki befoltozta a jó hetven centis lyukat hullámpapírral” – tette hozzá a Blikknek.

Pokrócokat osztottak

A lap információi szerint a nyilvánosságra került segélykiáltás hatására csütörtökön pokrócokat osztottak a betegeknek a belgyógyászaton.

Problémák sora sújtja a Szent János Kórházat

Sajnos nem egyedi eset, hogy valamilyen műszaki probléma nehezíti meg a közismerten leharcolt állapotban lévő intézmény működését. Mint hírt adtunk róla, hetekig nem volt meleg víz az egyik épületben.

Sorra mondanak fel az ápolók

Személyi problémák is nehezítik az intézményben az ellátást. Pár héttel ezelőtt mi is beszámoltunk róla, hogy a pszichiátria egyik munkatársa egy, a közösségi médiában közzétett bejegyzésben arról írt, hogy „ha nem kapnak szakképzett ápolókat, akkor sajnos bezárják az osztályukat!”. A bejegyzést hamar eltávolították. A kórház pszichiátriáját akkoriban öt szakápoló is elhagyta.

A vezetés szerint semmi gond

A kórház úgy reagált, hogy az osztályról három szakápoló távozik, de ez a működést nem veszélyezteti, orvosból pedig nincs hiány. Hozzátették: az osztály bezárásának terve nincs napirenden. A Magyar Pszichiátriai Társaság elnöke szerint a pszichiátriában az ápolóhiány háromszor nagyobb az átlagosnál. A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a kórház épülete. Forrás: Google Street View