Békés megyei rendőrök vették őrizetbe azt a román állampolgárságú férfit, aki a társaival tavaly nyáron 29 határsértőt próbált meg átvinni Nyugat-Európába. A rendőrök akkor lefülelték a járatot és Tótkomlóson fel is tartóztatták a csempészeket, azonban a férfinek sikerült elmenekülnie, viszont nemzetközi elfogatóparancs alapján megtalálták.

Elfogták az embercsempészt

Embercsempészt hoztak haza a Békés megyei rendőrök, akik a 19 éves román állampolgárságú férfit őrizetbe is vették. Mint kiderült, a fiatal férfi 2020. július 23-án éjjel huszonkilenc illegális bevándorlót akart eljuttatni Nyugat-Európába. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Határ közelében vették fel utasaikat

A rendőrségi jelentés szerint a férfi és társa egy kistehergépkocsival érkezett Magyarországra, hogy a határ közelében felvegyék a 29 magyar–román államhatáron átgyalogolt szomáliai és szír állampolgárt. A harmadik embercsempész autóval ment előttük, hogy biztosítsa nekik az útvonalat.

Megállították a harmadik férfit

Tótkomlóson, a Pozsonyi utcában állították le és igazoltatták a rendőrök a harmadik csempészt, aki azt mondta az egyenruhásoknak, hogy Ausztriába tart, mivel ott vállal munkát. A járőrök továbbengedték a férfit, de követték.

Visszafordult

A rendőrök látták, ahogy a férfi visszafordul, és nem sokkal később már a román rendszámú kisteherautó is mögötte volt, ezért a járművet leállították. Ekkor azonban a vezetőfülkéből ketten is kiugrottak.

Megtalálták a határsértőket

Az igazoltatáskor egy határsértő maradt ott, a többi 28 külföldit a jármű rakterében találtak meg a rendőrök. Az elmenekült két férfit pedig felvette a harmadik társuk az autójával és Kaszaper felé indult velük, ám amikor beért a településre és meglátta az őt figyelő rendőrök autóját, nekiütközött egy háznak.

Mindhárman elmenekültek

A balesetet követően mindhárman kiugrottak az autóból és menekülőre fogták. Egyiküket a helyszínen elfogták, ő letartóztatásba került, míg a másik két férfi ellen nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki.

Belgiumban fogták el

Fél évig menekült és bujkált a rendőrök elől, azonban Belgiumban elfogták a rendőrök az embercsempészpáros egyik tagját, akit a magyar rendőrök 2021. február 12-én Magyarországra szállítottak. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya a 19 éves temesvári férfit rabosította és őrizetbe vette.

Társát keresik

Az elfogott embercsempésszel elmenekült, szintén román állampolgárságú férfi ellen továbbra is nemzetközi elfogatóparancs van érvényben.

Így rabosították a Belgiumban elfogott embercsempészt

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Elfogás – Forrás: Police.hu