Pesterzsébeten szörnyű tragédia történt a múlt héten. Egy harmadikos kisfiú az anyukájával éppen iskolába ment, amikor egy teherautó nekiment a kapu oldalának. A baleset következtében rádőlt egy betonfal a gyermekre, akin nem lehetett segíteni. Ricsinek emlékhelyet alakítottak ki, ám ennek ma már nyoma sincs.

Október 10-én történt a szörnyűség

A múlt hét kedden Budapest 20. kerületében 7:30 környékén baleset történt a Mártírok útján. Egy tehergépkocsi egy helyi iskola kapujának hajtott, aminek következményeként kidőlt egy betonfal. A törmelékek maguk alá temették a 9 éves Ricsit, aki életét vesztette. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az édesanya próbálta kimenteni a gyermekét

A baleset következtében Ricsi anyja, Krisztina is súlyosan megsérült. Eltört a lába, de ki tudta magát szabadítani a törmelék alól. Fiát is megpróbálta kimenteni, ám az ő életét már nem lehetett megmenteni.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Mindenki megrendült

Nem túlzás azt állítani, hogy a történtek az egész országot megrázták. Ricsi osztálytársai, barátai és az iskola dolgozói a baleset helyszínén emlékhelyet alakítottak ki. Több száz mécses, plüssállat volt ott, amit időről időre újra gyújtottak az iskolások és a környékbeliek.

Minden eltűnt

Az emlékhelynek már csak a hűlt helyét találhatja, aki arra jár. Egy helyi elmondta a Bors számára, hogy nap mint nap elment arrafelé, és mindig meggyújtott egy mécsest. Most azonban már semmi sincs az emlékhelyen.

Ezek emlékeztetnek a tragédiára

A fekete zászló kint maradt az iskola elején. Ezen felül a helyszínelés nyomai emlékeztetik az arra járókat, mi történt azon a szörnyű keddi napon. Kiderült, mi lehet az oka, hogy eltűntek a mécsesek és a plüssök.

Ezek is érdekelhetnek!

Erről lehet szó

A mécseseket akkor szokás elvinni, amikor közeleg a temetés vagy ha már véget ért a szertartás, mondta a lapnak a nő. Azt gondolja, hogy ebben az esetben is éppen ez történt.

A tehergépkocsi sofőrjét kihallgatták

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztálya halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség miatt intézkedtek. A tragédiát okozó tehergépkocsi sofőrjét gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe is vették.

Többen sokkot kaptak

Ricsi anyja és a helyszínre érkező férje is nyugtatót kaptak a mentőktől. Több szemtanú is sokkot kapott, csakúgy, mint a balesetet okozó tehergépkocsi sofőrje. Őt a rendőrök kísérték el a helyszínről.

Pszichológus segített a gyerekeknek feldolgozni a történteket

Minden osztályban pszichológus segítségével beszélték át a történteket. Aznap a tanítási órák el is maradtak, és a gyerekek állapotától tették függővé az órarend szerinti oktatáshoz való visszatérést. Minderről Lernyei Ákos, a pesterzsébeti Gyulai István Általános Iskola igazgatója beszélt a Blikk számára. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a baleset helyszíne – fotó: BPK/GK