Lapinformációk szerint már egy hónapja előzetesben van egy olimpiai ezüstérmes sportoló. A név egyelőre nem ismert.

Előzetesben van

Egy hónapja előzetes letartóztatásban ül egy olimpiai ezüstérmes magyar sportoló – írja az ugytudjuk.hu. Súlyos gyanú merült fel az esetében. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kábítószert terjeszthetett

A lap információi szerint a férfit kábítószer-terjesztéssel és -birtoklással gyanúsítják. Nevet nem említenek, de azt írják, a már visszavonult sportoló korábbi menedzserével beszéltek.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Megpróbált visszatérni

A korábbi menedzser azt mondta, hogy a sportoló néhány évvel ezelőtt megpróbálkozott a visszatéréssel, komolyabb sikert azonban nem tudott elérni. Végül döntött: felhagy a versenyzéssel. A sportolóval aztán két évvel ezelőtt megszakadtak a kapcsolatai, ma már semmit nem tud róla.

Lerázták őket

Az ugytudjuk.hu kérdésekkel kereste meg a Magyar Olimpiai Bizottságot. Itt nem tagadták a lap értesüléseit, válaszukban azonban máshová irányították őket. „Az olimpiai életjáradékok odaítélését és kifizetését, illetve ennek teljes rendszerét a sportügyekért felelős minisztérium, esetünkben a Honvédelmi Minisztérium kezeli, így az ön kérdésére is ők tudnak érdemleges választ adni” – írták.

Senki nem mond semmit

A sportügyekben illetékes Honvédelmi Minisztériumhoz irányították őket, ám ők későbbre ígértek választ. A lap megkereste az információik szerint az ügyben illetékes Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészséget is, de ők a személyes adatok védelme érdekében nem adott felvilágosítást az ügyről.

Egy régi történet

A legemlékezetesebb hasonló eset Farkas Péteré. Az olimpiai bajnok birkózót és testvérét, valamint annak egy ismerősét 2004-ben vették őrizetbe, mert a gyanú szerint kábítószer-ültetvényt üzemeltettek a Farkas-testvérek tulajdonában álló 18. kerületi ingatlan pincerészében 2001 és 2004 között.

Marihuánát termesztettek

A föld alatti rejtekhelyen sok millió forintért kialakított locsoló, szellőztető és világító berendezésekkel is felszerelt helyiségben cannabist termesztettek, amiből marihuánát állítottak elő. Az ingatlannak évről évre többmilliós víz- és villanyszámlája volt.

Fegyházra ítélték

A bíróság először felmentette Farkas Pétert, mert nem talált bizonyítható összefüggést személye és a drogtermelés között, a megismételt eljárásban, 2008-ban azonban első fokon ítélték öt év fegyházra ítélték.

Kisétált a bíróságról

A sportoló az ítélethirdetés szünetében – testvérével együtt – egyszerűen kisétált a bíróságról, és másfél évig szökésben volt. Bujkálása idején, 2009. december 12-én másodfokon hét évre súlyosították büntetését.

Megfosztották életjáradékától

Először Thaiföldön bujkált, végül Andorrában találtak rá, 2009 decemberében fogták el, majd 2010 márciusában hozták haza. Az ítélet után a Magyar Olimpiai Bizottság és a parlament megfosztotta az olimpiai bajnokoknak járó életjáradéktól, Sólyom László köztársasági elnök pedig visszavonta az állami kitüntetését. 2014 augusztusában szabadult. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: rendőrségi rajtaütés – fotó: illusztráció