Csaknem egy hét elteltével tért haza az a Magyarországon élő német nyugdíjas, akit november utolsó napjaiban a családtagok, ismerősök mellett rendőrök, polgárőrök kerestek a kiskunsági tanyavilágban.

Eltűnt egy ködös délutánon

Az évek óta Orgoványban élő 69 éves férfi eltűnt egy ködös délután, a rendőrök nyomozó kutyája egy buszmegállóig tudta követni B. Z. útvonalát.

Egyszerűen hazasétált

Az eredménytelen keresés után aztán egyszer csak lekerült a rendőrség körözési listájáról az eltűnés miatt keresett férfi, a Blikk információi szerint hazasétált, mintha mi sem történt volna.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Összeveszett feleségével

A Kecskemét környéki kis teleülésen élő német férfi november 29-én, ebéd közben összeveszett feleségével. Annyira felmérgesítette magát, hogy úgy gondolta, nekivág a világnak.

Kutyákat is bevetettek

Párja este jelentette az eltűnését a rendőrségen Külön nyomozó csoport kereste a férfi nyomait, szagazonosító kutyákat is bevetetettek. Orgovány polgárőrei is részt vettek a keresésben, de nem jártak sikerrel.

Igen hűvös éjszakák

„Aggódtunk az évek óta a falunkban élő férfi biztonságáért, hiszen errefelé ilyenkor már mínuszok vannak éjszakánként. Nehéz a szabad ég alatt tölteni az éjszakát egy fiatal szervezetnek is, nem egy majd’ 70 éves beteg embernek” – emlékezett vissza a Blikknek Ártok Zsolt, az orgoványi polgárőrök parancsnoka.

Épségben előkerült

Néhány nap múlva a polgárőrök is megnyugodtak, amikor kiderült, hogy a férfi épségben hazatért. Az elkóborolt ember a rendőröknek azt mondta, egy családi vita után döntött úgy, míg lecsillapodnak otthon a kedélyek, nem megy haza.

Csak a feleségének árulta el, hol volt

Az idős férfi nem gondolta volna, hogy ezzel ekkora bajt csinál, hogy több tucatnyian keresik majd. Azt csak a feleségének árulta el, hol volt az alatt az öt nap alatt, míg fő helyen szerepelt a rendőrség eltűnt embereket kereső listáján.

Mi áll az eltűnések mögött?

Végh József kriminálpszichológus szerint a párkapcsolatban, házasságban élő felnőtt korúak eltűnési esetei mögött mindig egy családi konfliktus áll, ami elől így menekül az otthonát elhagyó fél. 

Meg kell vizsgálni

Gyakran ez csak figyelmeztetés a másik felé, viszont az sem ritka – főleg nők esetében – hogy családon belüli erőszak elől tűnnek el. Emiatt a rendőrségnek az eltűnt ember előkerülése után is meg kell vizsgálni, mi állt a háttérben, megelőzve egy estleges súlyosabb jogsértést.

Kiemelt kép: illusztráció