A rendőrök egy napon belül azonosították, és elfogták az elkövetőt, aki ellopta egy idős nő értékeit, majd megerőszakolta és bezárta a lakásába. Meg is fenyegette áldozatát.

A nő hozzátartozója tett bejelentést

Erőszakos bűncselekmény elkövetéséről érkezett bejelentés a rendőrségre 2023. február 15-én 18 óra körül. A bejelentő elmondta, hogy Kisvárdán élő hozzátartozójára otthonában tört rá egy ismeretlen férfi. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Az idős nő ajtót nyitott a férfinak

Kopogásra nyitott ajtót a 69 éves nő és ezután már nem tudta megakadályozni, hogy az ajtóban álló, az arcát orrig felhúzott pulóverével eltakaró, a kezében tartott félméteres bottal fenyegető férfi bejusson a házba.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ezzel a bottal fenyegetőzött

Forrás: police.hu

Az értékeit követelte

A támadó készpénz és egyéb értékes vagyontárgyak átadását követelte a nőtől, miközben bántalmazással és megöléssel fenyegette. A nő félt, ezért együttműködött támadójával és átadta az otthonában tartott készpénzt, mobiltelefont és tabletet.

A nő nagyon félt a férfitól

A nő az életét féltette, tartott a súlyos bántalmazástól, így akkor sem tanúsított ellenállást, amikor a férfi megerőszakolta. A tettes távozásakor még felszólította áldozatát, hogy ne merje hívni a rendőrséget, mert megöli.  

Ezt is ellopta a nőtől

Forrás: police.hu

Bezárta az ajtót maga után

A férfi amikor távozott, a lakóház ajtaját a zárban lévő kulccsal kívülről a nőre zárta, hogy ezzel akadályozza a szabad mozgásban.

Egy nap se kellett a rendőröknek

A rendőrök a bejelentés után haladéktalanul megkezdték az adatgyűjtést az ismeretlen elkövető mielőbbi azonosítása és elfogása érdekében. Széleskörű adatgyűjtés eredményeképpen rövid időn belül beazonosították a feltételezett elkövetőt, akit 2023. február 16-án 13 óra 40 perckor Kisvárdán, a jelenlegi tartózkodási helyén elfogtak.

Letartóztathatják a férfit

A kisvárdai nyomozók F. E. 19 éves kisvárdai lakost rablás bűntett, erőszak bűntett, valamint személyi szabadság megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával kihallgatták, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: bilincsben a fiatal férfi – forrás: police.hu