A fekete kabátos, drapp nadrágos, fehér sapkát viselő férfi úgy tett, mintha a saját cuccát pakolná össze a peronon, még a kutyust is magával vitte. Kiderült egy ukrán menekült holmiját és kutyáját lopta el Budapesten a zuglói vasútállomáson. Az elkövetőről felvétel készült ezt a cikkünk alján nézheted meg.

Bűncselekmény a zuglói vasútálloáson

A zuglói vasútállomás peronjáról vitte el valaki egy Ukrajnából menekülő férfi őrizetlenül hagyott táskáit és kutyáját március 4-én este 10 óra körül. Mivel a férfi a csomagokat és az állatot 8 napon belül sem a tulajdonosnak, sem a hatóságok részére nem adta vissza, így cselekményével bűncselekményt követett el. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Elsétált a táskákkal és a kutyával

A tettesről térfigyelő kamera készített felvételt. Ezen jól látszik, hogy a fiatal férfi egyszerűen odamegy a peronon hagyott hátizsákokhoz, a vállára dobja, fogja a kutya pórázát és szépen elsétál.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Tolvaj mellett állt

A felvételen az is látszik, hogy egy piros dzsekis férfi közelről látta az esetet, de mivel vélhetően nem tudta, hogy egy tolvaj mellett áll, nem is szólt senkinek.

Visszakerült a kutya a gazdihoz

A rendőrség információi szerint időközben a kutyát visszajuttatták gazdájának, azonban a tettest és a táskákat a rendőrség továbbra is keresi. A feltételezett elkövetőről felvétel készült.

Szóljon a rendőrségnek, aki felismeri a tettest

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 14.  Kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a felvételen látható férfit felismeri, személyazonosságával, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es, díjmentes segélyhívó számon.

Előzetesbe kerülhet

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 14. Kerületi Rendőrkapitánysága számon jogtalan elsajátítás vétség gyanúja miatt indított nyomozást. Ha elfogják előzetesbe kerülhet és akár felfüggesztettet is kaphat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt a lopásról készült videó

Kiemelt kép: részlet a fenti videóból