Közel két napba tellett, mire a ráckevei rendőrök végeztek annak a dömsödi portának a helyszíni szemléjével, ahonnan kábítószergyanús-, illetve robbanóanyagokat kellett elvinniük/elvitetniük. A tulajdonos is e sorsra jutott.

Keresztbe húzták a számításait

Erős a gyanú, hogy az otthonának egyes helyiségeit illegális növények nevelésére használt B. Tibor nem csak saját igényeit elégítette ki a droggal. Azaz csak elégítette volna, ha a ráckevei nyomozók nem húzzák keresztbe számításait. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Az udvaron és a pincében is

Az udvaron és a pincében kannabisz növények sorakoztak az érés és feldolgozás különböző fázisaiban: 17 tő ültetve, 4 tő virágzó állapotban, 13 tő levéltelenítve. A társaságukban talált dobozok tartalma sem okozott meglepetést. Akadt még a hűtőben 32 gramm speed, valamint néhány tabletta gazdagította tovább a botanikus szakértő előzetes véleménye szerint is illegális raktárkészletet.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Jöttek a rendőrök

A címet 2022. október 27-én délelőtt ellepő rendőrök a kutatást jónéhány órára fel kellett, hogy függesszék, amikor az udvar különböző pontjain robbanóanyagokat, robbanószereket is találtak.

Fotó a helyszínről:

Lőszerek, gránátok

Már órák óta tartott a szemle, amikor lőszereket, gránátokat fedeztek fel, ezért a Készenléti Rendőrség tűzszerészeit kellett riasztani. A veszélyes anyagok elszállítása csak pirkadat után kezdődhetett meg, a telket egész éjjel rendőrök őrizték. Végül 98 tétel, többségében gyalogsági lőszert, és gránátokat (aknavető, páncéltörő, gyakorló, repeszromboló, repesz és kommulatív) vittek biztonságos megsemmisítő helyre – ezek után nyílt lehetőség folytatni a helyszíni szemlét.

Vallomást tett

B. Tibor beismerő vallomást tett. A speedet – állítása szerint – magának vásárolta, mivel munkájából hazatérve éjszakába nyúlóan kellett törvénytelen ültetvényén dolgoznia és ez nagyon lefárasztotta. A tavasszal magról indított kertészet októberre érett be, egy részét már leszüretelte, a közeljövőben akarta piacra dobni – csakhogy jöttek a rendőrök. A maradék szabadidejében fémdetektorral járta a vidéket és az előzetesen, térkép alapján jelölt frontvonalak környékét, az itt-ott talált, főként II. világháborús lőszereket, gránátokat hazavitte.

Eljárás indult

A Ráckevei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az azóta letartóztatott B. Tibor ellen kábítószer birtoklása, robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélés, valamint lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Videó a helyszínről:

Kiemelt kép: police.hu