A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztálya által végrehajtott akció célja ismét a gyorsulási versenyek megakadályozása volt.

A budapesti rendőrök 2020. július 10-én éjszaka komplex ellenőrzést tartottak Budapest több kerületében. Az elsődleges célon, azaz a gyorshajtók kiszűrésén túl az akcióban részt vevő rendőrök a gépjárművek műszaki állapotát és engedély nélküli átalakítását is vizsgálták.

A pár órás akció ideje alatt 160 járművezető lépte túl a sebességhatárt; akadt olyan autós, aki a Szentendrei úton 60 km/h óra helyett 126 km/h-val, egy másik 70 km/h óra helyett 137 km/h-val közlekedett, további két gyorshajtó pedig a Váci úton és a Nagykőrösi úton 60 km/h óra helyett 113 km/h-val, illetve 50 km/h óra helyett 114 km/h-val közlekedett.

A rendőrök a gyorshajtók kiszűrésén túl engedély nélküli átalakítás miatt öt autós forgalmi engedélyét a helyszínen elvették, míg három sofőrrel szemben helyszíni bírságot szabtak ki. További szabálysértések miatt az egyenruhások két autós forgalmi engedélyét vették el a helyszínen, egy esetben feljelentést tettek, négy autós pedig helyszíni bírságot kapott.

Az ellenőrzések során két embernél kábítószergyanús anyagot találtak a rendőrök, őket a helyszínen elfogták és az illetékes rendőrkapitányságra előállították.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztálya továbbra is folytatni fogja a „Lavina” elnevezésű akciót az illegális gyorsulási versenyek, valamint az ezekhez kapcsolódó egyéb jogsértések visszaszorítása érdekében – írja a Police.