Kirabolták a mentősöket a révfülöpi strandon. Az egyik mentős táskájának tartalmát vitte el a tolvaj, valamint egy mobiltelefont. A készüléket később egy parkolóban megtalálták.

Miközben a mentők egy beteget láttak el péntek délután a révfülöpi strand vitorláskikötői részénél, valaki kilopta egy táska tartalmát a mentőautóból, többek között az egyik szolgálatot teljesítő mentő személyes tárgyait is. 

Az ügyben feljelentést tettek a Tapolcai Rendőrkapitányságon, de az érintett mentős a Facebookon is segítséget kért:


„2020 .08. 21-én Badacsonytomaj mentési ponton teljesítettünk szolgálatot. Vélhetően tegnap délután szolgálatteljesítés alatt, miközben a révfülöpi strand vitorlás kikötői részénél beteget láttunk el ismeretlen személy, személyek a mentő gépkocsiból kilopták a benne található táska tartalmàt. Közöttük a személyes tárgyaimat tartalmazót is, benne az Iphone 11 típusú mobiltelefonommal, melyben fontos telefonszámok és számomra értékes családi fotók voltak” – írta a mentős.


Majd így folytatta a bejegyzést: „Kérek mindenkit, aki az esettel kapcsolatosan esetleg látott valamit, bármilyen információja van jelezze nekem vagy a Tapolcai Rendőrkapitányság irányába.
Ha esetleg ezen sorokat olvassa, aki arra vetemedett, hogy egy betegért siető mentőautóból lop, az jelentkezzen, mert a rendőrök gőzerővel nyomoznak.
Ezen felül pedig szégyellje magát, a bajtársakkal töltött kettő nap folyamatos szolgálat után sikerült a mai előretervezett szabadidős programot is tönkre tennie.
A segítséget és a megosztásokat köszönöm!” 

Később, szintén a Facebookon tették közé, hogy a mentési helyszínhez közel, egy étterem parkolójában megtalálták az eltűnt mobiltelefont. A készüléket az étterem munkatársai visszajuttatták a mentősökhöz.

Kiemelt kép: illusztráció