Kamu-taxis járja Vác utcáit! A fekete hajú, harmincas férfi gyalog keresi meg „áldozatait” és miután felajánlja a fuvart, egy kétajtós fehér Audiba ülteti utasait. Ezután derül csak ki, hogy az ál-sofőr nem is ismeri a várost és az út végén olyan összeget mond, amitől mindenki besokall. Az elképesztő történetet egy férfi osztotta meg néhány órával ezelőtt a közösségi médiában, az egyik helyi csoportban.

Taxival akartak hazamenni

„Szombaton a budai hegyekben kirándultunk és kivételesen a vonathoz is busszal mentünk. Hazafelé viszont több, mint 1 órát kellett volna várni a buszra, ezért úgy döntöttünk: taxival jövünk. A Teletaxit ismerjük (korrektek és nem drága), mivel nem volt a Széchenyi utcai (Naszály mellett) droszton autójuk, felhívtam őket. 15 percet mondtak, hogy lesz kocsi” – kezdte történetét egy férfi az egyik helyi Facebook-csoportban. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Gyalog érkezett a sofőr

„Öt perc múlva jön gyalog (!) egy csávó, hogy ’szia, te hívtál taxit?’. Mondom én. Erre ’gyere, ott állok oldalt, elviszlek’. És elsétáltatott minket a nagy Tibi bolthoz, ott egy kétajtós (!) fehér Audiba invitál, ami baromira nem taxi” – folytatódik a nem mindennapi sztori.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

„Ez ilyen magán taxi…”

Természetesen felmerült a kérdés, hogy ez milyen taxi és rögtön meg is érkezett a frappáns válasz. „Ez ilyen magán taxi, látjuk a mobil appon, hogy hova kell menni” – mondta az ismeretlen. „Na ez már baromira gyanús volt, de úgy voltam vele, hogy már eljöttem a drosztról, hozzon csak haza minket, aztán legfeljebb utána boxolunk” – írta a helyi lakó a közösségi oldalon.

Nem ismerte a várost

Mint kiderült: az ismeretlen „taxi” egyáltalán nem ismerte Vácot, utasai mondták meg neki, hogy merre menjen. A célba érkezés után pedig a zömök, fekete hajú, harmincas sofőr szemrebbenés nélkül bemondta, hogy háromezer forint lesz a fuvar.

Nem tudott számlát adni

„Azt mondtam neki: kérek egy áfás számlát, mert a helyi társaság nem ennyiért hoz, úgyhogy rákérdezek náluk. Természetesen az volt a válasz, hogy „jaj most nincs nálam számla, miért, szerintem mennyi?” – folytatta az elképesztő történetet a váci férfi.

„Megnyerő stílusú csaló”

„Megmondom őszintén, hogy igencsak bennem volt, hogy számla nélkül 0 forint, de miután kétajtós autó és a Párom ült hátul, inkább megegyeztünk. Vigyázzatok, nagyon megnyerő stílusú CSALÓ volt, és mi (mondjuk félig kísérlet gyanánt) ’bevettük’. Konkrétan lehúzni akar, és miután se engedélye, se semmi, nyilván sokkal nagyobb a ’haszonkulcsa’ is, valamint ki tudja, hogy milyen műszaki állapotú az autó…” – összegezte keserű tapasztalatait a poszt írója.

Taxi-tábla nélkül

„Ha nincs az autón taxi tábla, nem ülök be alapból. Egy kétajtós autó pedig eleve nem lehet taxi” – írta egy kommentelő a történtek ismeretében.

Hasonló kaland

„Én is hasonlóan jártam egyszer: Vácdukára hívtam a taxit, Rádra mentem. A fiatalember nagy patáliát csapott, hogy hova kell vinnie, mert volt neki egy plusz fuvarja és út közben tolta fel a ’tarifa’ gombot. Valahogy 5 ezer körülre jött ki a kaland. Ez egy pesti viszonylatban is több, mint sok” – tette hozzá egy másik Pest megyei lakó. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: ál-taxisokra figyelmeztetnek Vácon. Fotó: illusztráció