A jánoshalmi férfi a kristály nevű anyagtól vált erőszakossá, ám végül önként feladta magát és közölte a rendőrökkel, hogy öngyilkos akar lenni.

A többszörösen büntetett előéletű férfi február 10-én Jánoshalmán „kristály” fantázianevű drogot fogyasztott, amitől zavart állapotba került. 18 óra után a vádlott kitárt karral sétált egy út közepén, majd ismeretlen okból megragadott egy kerékpározó fiatalembert és lerántotta a földre – írja az ügyészség.

A kábítószeres férfi artikulálatlanul üvöltött és késsel a kezében fenyegetőzve a biciklist a földhöz szorította, ráadásul felé is szúrt. A fiatal valahogy kikerült a szorításból és elmenekült a helyszínről.

Az agresszív drogos a srác 8.000 forint értékű kerékpárját ellopta és valahol elrejtette. Ezzel még messze nem állt le az önkívületben lévő férfi.

A helyi bolthoz ment, ahol észrevett egy fiút, aki a bolt előtt az édesanyját várta. A férfi úgy döntött az ő bringáját is megszerzi, ezért megfogta a bicikli csomagtartóját és megpróbálta elvenni. A gyermek ellenállt, ám a férfi megfenyegette a késével.

Ekkor már a fiú édesanyja is odaért, aki a gyermekét féltve arra kérte, hogy adja oda a kerékpárt, az élete többet ér. A bedrogozott férfi így megszerezte a kerékpárt és azzal a helyszínről elhajtott.

A történet innentől fordult igazán abszurdra, ugyanis a férfi a 15.000 forint értékű kerékpárral a Jánoshalmai Rendőrőrsre ment, ahol azt mondta, hogy öngyilkos akar lenni. Persze Időközben a bolt eladója értesítette a rendőrséget a rablásról, így a rendőrök elfogták a drogost.

A letartóztatásban lévő és korábban már többször elítélt férfit felfegyverkezve elkövetett rablás mellett garázdasággal és kifosztással is vádolják.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: Kékfény.com