Hihetetlen tettek miatt kell a bíróság előtt felelnie egy 28 éves férfinek. A kaposvári remeteként elhíresült elkövető egy kutyát és egy kecskét is megölt, élettársát pedig durván bántalmazta. Még a rácsok mögött sem bírt magával, ott a többi rabot zaklatta. Ügyéről a napokban hozott döntést a Kaposvári Járásbíróság.

Fűltövön vágta ismerőse kutyáját

A kaposvári vádlott 2018 októberében Makó környékén egyik ismerőse kutyáját egy fokossal úgy fültövön vágta, hogy kicsordult az állat vére.

Dárdával szúrta le az állatot

A férfi néhány héttel később, immár az ország másik felében, Kaposvár kertvárosi részén saját kutyáját egy dárdával azért szúrta le, mert az eb az engedélye nélkül vett el ételt az asztalról. A kutya elpusztult a bántalmazás következtében. 

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Lemészárolt egy kecskét

A férfinek még ez sem volt elég: 2020 novemberében engedély nélkül bement egy kaposvári egyesület telephelyére, ahol lemészárolt egy kecskét. A férfi levágta az állat fejét, majd azt magához vette és elmenekült a helyszínről. A rendőrök a bejelentést követően haladéktalanul megkezdték az adatgyűjtést és a tanúkutatást, amelynek eredményeként azonosították a feltételezett elkövetőt.

Hamar elfogták  

A készenléti rendőrök november 15-én fogták el az addig bujkáló 28 éves helyi lakost, majd előállították a Kaposvári Rendőrkapitányságra. A nyomozók a férfit állatkínzás megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

Bántalmazta élettársát

A nyomozás közben az is kiderült, hogy a 28 éves férfi a tőle érzelmileg függő élettársát 2019 májusában durván bántalmazta, amikor kezeit összekötötte, majd test szerte ütötte és cigaretta csikket nyomott el a combján. A vádlott a hideg ellenére a ruhátlan nőt kihúzta a a félig földbe vájt építményéből, és sorsára hagyta.

A pénzét is ellopta

A férfi korábbi élettársának több mint 850 ezer forintját és az iratait lopta el, továbbá a sértettnek jelentős érdeksérelmet is okozott, amikor orvosi kezelésére vonatkozó dokumentumokat osztott meg egy internetes oldalon.

A börtönben sem bírt magával

A vádlott 2020 novemberében történt letartóztatását követően a többszörösen büntetett előéletű társával együtt a többi fogvatartottat is zaklatta. A sértetteket – egyéb leckéztetések mellett – arra kényszerítette, hogy eltűrjék, amint ruháik közül a neki tetsző darabokat, valamint élelmüket elveszi.

Vásároltatott magának

És még mindig nincs vége a bűnlajstromnak: a férfi mindezeken felül különböző dolgokat vásároltatott magának, és mivel az egyik sértett azt közölte vele, hogy nincs már több pénze, egy pengével megvágták a sértett alkarját.

Hosszú éveket tölthetnek rács mögött

Az ügyészség vádiratával egyezően a Kaposvári Járásbíróság a visszaeső kaposvári vádlottat 8 év börtönbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte, többszörös visszaeső társa 11 év fegyházbüntetést és 10 év közügyektől eltiltást kapott. Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette, azonban a döntés ellen a vádlottak és védőik fellebbezést jelentettek be, ezért az nem jogerős.

Kiemelt kép: a kecskeülés helyszíne. Fotó: Ügyészség.