Angol férje szeptemberben üvegdarabokkal megsebesített két ápolónőt, most panaszt tesz a szentesi kórház ellen az özvegy. A nő állítása alapján a végstádiumú rákos beteg párja önkívületében azért őrjöngött, mert nem csillapították kellően a fájdalmát.

Üvegdarabokkal támadt

Szeptember közepén történt az eset, amikor is egy beteg üvegdarabokkal sebesített meg két ápolónőt a szentesi kórházban. Egyiket a karján, a másikat pedig a nyakán találta el. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Daganatos beteg volt

Egy angol férfi volt a támadó, aki nyaralni jött a városba a magyar feleségével. A férj végstádiumban lévő daganatos beteg volt, ezért került kórházba. A Spanyolországban élő Iris Bretton a Híradónak nyilatkozott azzal kapcsolatban, és elmondta: megismerte a férje, de csak a levegőt kapkodta, mert  roham volt, és ezután vitték át a pszichiátriára.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Pánikfélelem, remegés

„Ott már rátettek egy fájdalomcsillapító tapaszt, és azonnal megszűnt az őrjöngés, a remegés meg a pánikfélelme. Előtte napokig majdnem ugyanilyen stádiumban találtam, amikor bementem a kórházba. Éjszakánként felhívogatott, hogy egyfolytában pánikfélelme van, fájdalmai vannak” – idézte fel a feleség.

Nem akarta bántani őket

A nő kizártnak tartja, hogy férje dühében támadt volna az ápolókra, szerinte azért került olyan állapotba, mert nem adtak neki megfelelően erős fájdalomcsillapítót. A napokban megkapta a hatósági boncolási jegyzőkönyvet.

„Nem kapta meg a fájdalomcsillapítást”

„Ebben többször is le van írva, hogy a tudatzavart valószínűleg az okozta, hogy nem volt elégséges a fájdalomcsillapítás. Tehát nem kapta meg egy végstádiumban lévő beteghez illő fájdalomcsillapítást” – mondta a feldúlt asszony.

Panaszt tesz a kórház ellen

A férj két nappal később, a kórházban életét vesztette, de a jegyzőkönyv alapján nem a kellő fájdalomcsillapítás hiánya miatt. A dokumentum birtokában a nő panaszt tesz a kórház ellen a Nemzeti Népegészségügyi Központnál.

Emberi jog

Az özvegy arra hivatkozik, hogy az egészségügyi törvényben szerepel: minden embernek joga van fájdalmának csillapításához és szenvedésének csökkentéséhez – áll a Blikk cikkében.

Adjon választ a felelős

„Én úgy érzem, hogy ez maradt el a férjemnél. Nem az a célom, hogy milliókat pereljek ki a kórházból. Csak annyit szeretnék, hogy aki felelős ezért, hogy ilyen agóniában halt meg a férjem, attól azért kérdezzenek rá, hogy miért tették ezt” – nyilatkozta a nő.

Nem adnak felvilágosítást

A betegjogokra és a személyiségi jogokra tekintettel a kórházból korábban az közölték, hogy nem adnak felvilágosítást az ügyről. Ezenkívül elítélnek minden, a szakdolgozók és orvosok elleni összetűzést. A rendőrség eljárást indított közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció