A Pest megyei vizsgálók befejezték egy a tavalyi élet ellenes bűncselekmény nyomozását. A gyanúsítottnak nem tetszett cimborája csúnya beszéde, a kettejük között kialakult konfliktus késszúrással végződött.

Vecsésen történt

Az eset még 2021. február 26-án este történt, amikor is mentőt és rendőrt hívtak egy vecsési házhoz, ahonnan egy 36 éves férfit szívtájéki sérüléssel, életveszélyes állapotban vittek kórházba, a történtekről itt a Kékvillogó oldalán is beszámoltunk akkor. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Italozni kezdtek

Mint megírtuk a késelő és áldozata együtt dolgozott és együtt lakott a Pest megyei Vecsésen. Az ominózus napon is, délután a munkájukból mentek haza, amikor úgy döntöttek, hogy hazaérkezéskor alkohollal fognak lazítani egy kicsit.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Elfogyott a vodka

Az események hamar fordulatot vettek, amikor a párosnak este 8 óra körül elfogyott a vodkája, a pótlásról pedig egyiküknek sem volt kedve gondoskodni. Az egyik azt akarta, menjen a másik a boltba, a másik a társára mutogatott.

Összevesztek

Az üres üveg miatt szóváltás következett, a vitának pedig az vetett véget, amikor a 46 éves férfi egy késsel mellkason szúrta a 36 éves áldozatát. A seb mély volt, de először nem foglalkoztak a sérüléssel.

Ezzel a késsel szúrt

Kibékültek

Furcsa mozzanata a történteknek, hogy a két férfi szinte azonnal kibékült, és mivel úgy gondolták, a sérülés nem súlyos, sem a mentőket, sem a rendőrséget nem értesítették. Segélyhívást végül a az áldozat egyik rokona kezdeményezett, amikor telefonon értesült a történtekről.

Életveszélyes volt a sérülés

Ezt követően a mentők kórházba vitték a 36 éves férfit, a szívtájéki sérülését pedig életveszélyesnek minősítették. Eközben a 46 éves férfit rendőrök vitték be kihallgatásra. A helyszíni szemle során lefoglalták a zacskóba dobott, véres ruhadarabokat és az összes fellelhető kést. A férfi később a későbbi kihallgatásán beismerte, megszúrta munkatársát, írja közleményében a rendőrség.

Megtalálták a nyomokat

Életveszélyt okozó testi sértés

Életveszélyt okozó testi sértés bűntettével gyanúsították meg, beismerte a támadást, és vallott az aznap történtekről. Állította, addig a napig csak akkor tartott kést a kezében, amikor evett, ál la rendőrség friss közleményében.

Sajnálja a történteket

Sajnálta, hogy a kettejük között kialakult konfliktust szúrással oldotta meg. Őrizetbe vették, a bíróság letartóztatta.

Emberölés kísérlete

Az igazságügyi orvosszakértői vélemény birtokában – tekintettel az elkövetés eszközére és a szúrás helyére – az eljárás közben a vizsgálók emberölés kísérletére módosították a gyanúsítást, amellyel R. Mihály nem értett egyet, abban nem érezte magát bűnösnek.

Letartóztatásban van

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság az azóta is letartóztatásban lévő férfi ellen az emberölés bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte, az iratokat átadta az ügyészségnek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: police.hu