Elfogták a rendőrök azt a Hajdú-Bihar vármegyei csalópárost, akik a Facebook Marketplacen rengeteg embert vertek át.

Eltűntek

Egy Hajdú-Bihar vármegyei csalópáros, a 23 éves N. Bernadett és 26 éves párja, Sz. Zsolt a Facebookon keresztül hirdetett termékeket, ám amikor a potenciális vevő átutalta nekik a pénzt, eltűntek, és többé nem reagálnak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Újrakezdték

A rendőrség korábban ugyan előállította a tetteseket, ám kihallgatásuk után – melyben beismerő vallomást tettek – szabadon engedték őket. Ezek után újult erővel vetették bele magukat az álhirdetések gyártásába.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Minden kamu volt

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya üzletszerűen elkövetett csalás vétség megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 23 éves helyi nő és egy 26 éves téglási férfi ellen. A megalapozott gyanú szerint a páros különböző internetes felületeken kínált eladásra olyan termékeket, amelyekkel sohasem rendelkezett.

Zárolták a számláikat

Minden esetben előre kérték a termék árát, majd elérhetetlenné váltak, a megrendelt holmik pedig egy alkalommal sem érkeztek meg a vevőkhöz. A párost 2022. december 1-jén fogták el és hallgatták ki gyanúsítottként a nyomozók, mindketten beismerő vallomást tettek. A hatóság a vagyonvisszaszerzés céljából zárolta az általuk használt bankszámlákat.

Országos akció lett

A lavina ezt követően indult el. A rendőrök beleásták magukat a történtekbe, és kiderítették, hogy az akkor ismert kilenc sértetten túl több, hasonlóan pórul járt vevő is van. A hajdúhadházi nyomozók az országszerte indult ügyeket egyesítették, és egy eljárásban vizsgálták tovább.

Máshova költöztek

Az ügyben újabb fordulatot hozott, amikor kiderült, hogy az eljárás ideje alatt a gyanúsítottak a csalásokat folytatták, továbbra is hirdettek. Megpróbáltak eltűnni a hatóság elől, lakhelyükről elköltöztek, de a rendőrök 2023. január 2-án elfogták őket.

Kihallgatták őket

Mindkettőjüket ötvenöt rendbeli csalás vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására – írja a police.hu.

Nem voltak meg a feltételek

Az ügy kapcsán a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóirodája a Blikknek elárulta: korábban azért nem tudták bent tartani a gyanúsítottakat, mer nem álltak fent a letartóztatás feltételei.

Nem mondott igazat

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nagy erőkkel keres Kőkuti Tibort, ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk. A 32 éves férfi október és november között három kocsit bérelt ki, ám december elején nem vitte vissza őket a tulajdonosok számára. Különféle kifogásokat hozott fel. 

Kiderült az igazság

Az egyik autónak új tulajdonost jegyeztek be, amiről értesültek a bérbeadók is. A zsaruk vidéken találták meg mind a három kocsit. Úgy tudta eladni a csaló a járműveket, hogy a tulajdonosok erre nem adtak engedélyt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció