Autójával egy kamionnak ütközött egy ikerpár Borsod megyében, az egyik testvér állapota kritikus, további műtéteihez sürgősen vérre lenne szüksége.

A Boom.hu számolt be a súlyos balesetről, melyben két fiatal lány a 26-os számú főúton, Vadna külterületén személyautójával egy kamionnak ütközött. A kazincbarcikai tűzoltók feszítővágó, valamint feszítőhenger segítségével szabadították ki őket a járműből.

Később a Véradó Riadó nevű Facebook-oldalon egy bejegyzésében közölte a lányok rokona a történteket, például azt is, hogy az egyiküket életveszélyes állapotban szállították a kórházba, illetve arról is írtak, hogy a Réka nevű lánynak lényegében valamennyi csontja eltört és további vérigényes műtétekre van szüksége, amihez véradók segítségét kérik.

“Unokatestvérem ikerlányai súlyos autóbalesetet szenvedtek tegnap hajnalban Vadnánál. További vérigényes műtétekre és transzfúzióra lenne szüksége, de a rendelkezésre álló vérkészlet véges. Irányított vérfelajánlásokkal biztosítani lehetne, hogy időben megkaphassa a szükséges vérpótlást …”

Arról is informál a közösségi média csoport bejegyzése, hogy a fiatal lány vércsoportja A Rh+.

A putnoki születési lányoknak a város önkormányzata is segít, a véradásra jelentkezőket kocsival szállították a miskolci kórházhoz. 

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a balesetről – Forrás: Facebook