Autójával egy kamionnak ütközött egy ikerpár Borsod megyében, az egyik testvér állapota kritikus, további műtéteihez sürgősen vérre lenne szüksége.

A Boom.hu számolt be a súlyos balesetről, melyben két fiatal lány a 26-os számú főúton, Vadna külterületén személyautójával egy kamionnak ütközött. A kazincbarcikai tűzoltók feszítővágó, valamint feszítőhenger segítségével szabadították ki őket a járműből.

Később a Véradó Riadó nevű Facebook-oldalon egy bejegyzésében közölte a lányok rokona a történteket, például azt is, hogy az egyiküket életveszélyes állapotban szállították a kórházba, illetve arról is írtak, hogy a Réka nevű lánynak lényegében valamennyi csontja eltört és további vérigényes műtétekre van szüksége, amihez véradók segítségét kérik.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

„Unokatestvérem ikerlányai súlyos autóbalesetet szenvedtek tegnap hajnalban Vadnánál. További vérigényes műtétekre és transzfúzióra lenne szüksége, de a rendelkezésre álló vérkészlet véges. Irányított vérfelajánlásokkal biztosítani lehetne, hogy időben megkaphassa a szükséges vérpótlást …”

Arról is informál a közösségi média csoport bejegyzése, hogy a fiatal lány vércsoportja A Rh+.

A putnoki születési lányoknak a város önkormányzata is segít, a véradásra jelentkezőket kocsival szállították a miskolci kórházhoz. 

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a balesetről – Forrás: Facebook