Megfenyegette, szexuális cselekményre kényszerítette, majd fojtogatta Óbudán a kegyetlen férfi a nőt. A tettes álprofillal jelentkezett fel egy társkeresőre, így ismerkedett meg a nővel.

Hamis fotóval regisztrált

A 24 éves férfi az élettársa, egy nő fotójával regisztrált a társkeresőn, és ott ismerkedett meg a nővel, akivel előzetes megbeszélés alapján április 4-én délután találkozott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Óbudán találkoztak

A férfi az óbudai amfiteátrum melletti parkos részre irányította a nőt azzal, hogy a találkozó állítólagos másik résztvevőjének el kellett mennie a közeli boltba.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Üzeneteket küldött az álporifilból

A közös várakozás során a férfi különböző okokra hivatkozva többször magára hagyta a parkba csalt nőt és közben újabb üzeneteket küldött részére az álprofilról, majd visszatérve ölelgetni kezdte a nőt.

Lerántotta a földre

A nő ekkor elindult a HÉV megálló irányába, de a tettes megragadta, és lerántotta a földre, ahol dulakodni kezdtek egymással.

Megerőszakolta és fojtogatta

A férfi a földön visszahúzta a nőt, majd életveszélyes fenyegetéssel szexuális cselekményre kényszerítette. A nőnek kis időre sikerült kiszabadulnia, azonban a férfi ekkor fojtogatni kezdte, a támadással csak járókelők közbeavatkozására hagyott fel.

Elfogták a rendőrök

A 3. kerületi rendőrök már aznap este azonosították és elfogták a támadót, majd szexuális erőszak gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Volt egy felfüggesztett börtönbüntetése

A Budapesti 2. és 3. Kerületi Ügyészség indítványozta a férfi letartóztatását, a bizonyítás megnehezítése és a bűnismétlés veszélye miatt, utóbbit különösen alátámasztja az, hogy a férfi a mostani cselekményt egy hasonló bűncselekmény miatt kiszabott, felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el. Egyszerűen felfoghatatlan, hogy a magyar bíróságok miért nem zárják el a másokat bántalmazó bűnözőket.

Fellebbezett az ügyészség

„A bűncselekménnyel gyanúsított 24 éves férfi elismerte, hogy regisztrált a társkeresőn és találkozott a nővel, de tagadta az erőszakot. Az ügyészség fellebbezett, a férfi letartóztatását akarta elérni, de a bíróság végleges döntésével bűnügyi felügyelet alá helyezte a férfit” – mondta a 24.hu-nak Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Házi őrizetbe került

A Budai Központi Kerületi Bíróság a nyomkövetős férfit bűnügyi felügyeletbe helyezte, azzal, hogy csak külön engedéllyel hagyhatja el a lakóhelyét. A végzés ellen a  kerületi ügyészség fellebbezéssel élt, a döntést azonban a másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék helybenhagyta. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Amfiteátrum Óbudán – Forrás: Obuda.hu, Kékvillogó-montázs