Jelentősen túllépte a jármű vezetője az előírt 50 km/h-s sebességet, majd letért az útról és egy kőnek ütközött. Egy utasa nem élte túl a balesetet.

Pénteken történt

Egy fiatalokból álló társaság december másodikán pénteken késő este Balatonfüredre indult egy buliba. Az autót egy 25 éves férfi vezette, aki a megengedettnél nagyobb sebességgel közlekedett, amikor bekövetkezett a baleset. Éjfél előtt mintegy húsz perccel történhetett az incidens. A KékVillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A balesetet szenvedett autó

Ezzel a BMW-vel utaztak a fiatalok, amikor megtörtént a baj – Fotó: Delta Hírek / rendőrség

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A sofőr közlekedési szabályt szegett

A fiatalok lakott területen belül közlekedtek a balesetet megelőző pillanatokban, ahol 50 km/h-s sebességhatár volt érvényben. A Delta Hírek információi szerint azonban a sofőr ennél gyorsabban hajtott, amikor bekövetkezett a baj. Egy jobbra ívelő kanyarban vesztette el az uralmát a kocsi felett.

Az autó irányíthatatlanná vált

A sofőr nem tudta az úttesten tartani a járművet – Fotó: Delta Hírek / rendőrség

Lesodródott az útról

A fiatalember nem tudta bevenni a kanyart, átsodródott az úttest bal oldalára. A füves útpadkára sodródott a jármű, amely ezt követően egy nagyobb kőnek ütközött. Ekkor a kocsi visszatért az úttestre.

Felborult a BMW

Az autó ezután felborult, eközben a bal hátsó utas, egy 14 éves veszprémi lány kirepült az autóból és az úttestre esett. A BMW a kerekeire állva az út szélén kötött ki. Mindezt Máté Alexandra, a rendőrség szóvivője közölte a Delta Hírek megkeresésére.

Rommá tört a kocsi

Az autó minden oldalról megsérült, miután felborult – Fotó: Delta Hírek / rendőrség

Életveszélyesek voltak a lány sérülései

A mentők kórházba szállították a fiatal lányt, aki rendkívül súlyos sérüléseket szenvedett. Az orvosok mindent megtettek, hogy megmentsék az életét. Sajnos azonban a lány szombat délelőtt elhunyt.

Ezek is érdekelhetnek!

A többiek megúszták

A 25 éves Fejér megyei sofőr, valamint két, 15 éves női utasa nem sérültek meg. Úgy tudni, hogy a 14 éves lány nem kötötte be a biztonsági övét. A járműben ahogyan az a fotókon is látható, jelentős kár keletkezett. A Balatonfüredi Rendőrkapitányság vizsgálja az esetet. A KékVillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: A balesetet szenvedett BMW – Forrás: Delta Hírek / rendőrség