Vádat emelt a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség azzal a férfival szemben, aki felgyújtott egy tiszakécskei munkásszállót 2019-ben, hogy megölje a szálló tulajdonosát. A főügyészség életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását kéri.

Ezért gyújtotta fel a szállásadóját

Gyugyi Csilla, a Bács-Kiskun megyei főügyész szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a többszörösen büntetett előéletű vádlott 2019 szeptemberétől egy tiszakécskei munkásszállón lakott barátnőjével. A férfi úgy gondolta, hogy a szintén a szállóban élő tulajdonos bele akar szólni az életébe, ezért elhatározta, hogy a szálló felgyújtásával megöli. A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

FRISS! „Mindent elárul egy ember jelleméről az, ahogyan a kapcsolatait lezárja” – a gyilkosság előtt szakításáról posztolt az a nő, aki baltával megölte párját a Kapás utcában

Körömlakk lemosót öntött az ágyra

Mint korábban a KékVillogó megírta a férfi 2019 októberében ezért elrejtette a szállóban lévő poroltót, majd éjfél után körömlakklemosót öntött az ágyra, a földre és a közös konyhában lévő asztalokra, és meggyújtotta.

Tudta, hogy a konyhában két gázpalack van

A vádlott tudta, hogy a konyhában két gázpalack van, amelyeket a tűzzel fel akart robbantani. A férfi ezután – tudva, hogy az emeleti szobákban többen is alszanak – elhagyta az épületet.

A tűz terjedni kezdett

A szobában gyújtott tűz átterjedt más szobák tetőszerkezetére, a konyhában azonban elhamvadt a tűz, de áramkimaradást okozott, ami miatt az egyik lakó észrevette a tüzet, és riasztotta a többi lakót.

A szálló lakói kis híján meghaltak

A telefonon értesített tűzoltók megfékezték a tűz tovaterjedését, de ha nem oltották volna el időben, a szálló lakói meghalhattak volna – írta.

EZ IS ÉRDEKELHET: Sóoldatot adott el koronavírus elleni vakcina helyett több országnak egy kínai bűnszervezet

Akár életfogytiglant is kaphat

Az ügyészség a különös visszaesőnek minősülő férfit előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több ember életét veszélyeztetve, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével és közveszélyokozással vádolja, és életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta – olvasható a közleményben. A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció