Sok nyitott kérdésre választ adott az ügyészség. Ugyanakkor kitértek arra is, hogy az anya szabadlábon védekezhet. Amennyiben bebizonyosodik bűnössége, akkor akár három évet is kaphat.

Nem idegkezűség okozta a tragédiát

Evés közben félrenyelt, ettől fulladhatott meg az a kétéves kisfiú, akinek a holttestét szombaton találták meg nevelőszülei autójában Nyíregyházán – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI megkeresésére. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ezzel gyanúsítják az anyát

Szilágyi László tájékoztatása szerint az ügyben segítségnyújtás halált okozó elmulasztásának bűntette miatt hallgattak ki egy nőt – a gyerek nevelőanyját – , aki a vallomástételt megtagadta, de nem élt panasszal a nyomozó hatóság intézkedése ellen.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Januárban került hozzájuk a kisfiú

A nő szabadlábon védekezhet, mert nem merült fel olyan körülmény, ami indokolná az őrizetbe vételét vagy a letartóztatását – tette hozzá. Az ügyészségi szóvivő az előzményekről beszámoló közleményében azt írta, a gyámhatóság 2023. január 13-án vette nevelésbe a kétéves kisfiút és annak egyéves húgát, majd mindkét gyermeket a gyanúsítottnál, mint nevelőszülőnél helyezte el

Nem hívott orvosi segítséget

a nevelt gyerekek így a nővel és férjével, valamint két közös kiskorú gyermekükkel éltek együtt egy nyíregyházi lakásban. A nő április 12-én este megetette a kétéves kisfiút, aki evés közben félrenyelt, amitől megfulladt. Azonban nem hívott orvosi segítséget és kórházba sem vitte el a gyermeket.

Helyette inkább autózott a holttesttel

Ehelyett még aznap éjjel levitte a holttestet a ház előtt parkoló autójukhoz, a jármű csomagtartójába tette. az egyéves kislányt pedig beültette a gyermekülésbe. Ezután egy búcsúlevelet hátrahagyva elindult otthonról, majd két napig Nyíregyházán és környékén autózott.

Rokokai győzték meg

Az asszonyt szombat hajnalban találta meg a keresésükre indult férj és a nő apósa a város külterületén, onnan mentek el együtt a Nyíregyházi Rendőrkapitányságra. Az igazságügyi orvosszakértői vélemény szerint a kisfiú halálát fulladás okozta.

További vizsgálatok következnek

Húgát a mentők megfigyelésre kórházba vitték, de vele kapcsolatban a jelenlegi adatok szerint nem merült fel olyan körülmény, hogy bűncselekmény áldozata lenne. Szilágyi László hozzátette, a nyomozás folyamatban van, szakértői vélemények beszerzése zajlik, tanúkihallgatásokat tartanak.

A nagymama nem érti a történteket

A Blikknek korábban nyilatkozó nagymama arról beszélt, ha ő tapasztalt volna hasonló esetet, akkor mezítláb is az orvoshoz rohant volna. Ugyanakkor nem érti, miért a nevelőanyát gyanúsítja a rendőrség.

Ő fogja eltemetni unokáját

Kitért arra is, hogy a kezébe veszi a gyermek temetésének az ügyét. De ehhez is segítségre lesz szüksége, hiszen a család nagyon szolid körülmények között él. Ennek ellenére méltón akarja utolsó útjára kísérni az unokáját. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

(Kiemelt képünk saját illusztráció,