Időközben már megkezdte a rá kirótt büntetést letöltését. Mivel nem jelentkezett önként, ezért feltételesen sem szabadulhat. Azt hitte, sosem kapják el, így alaposan meglepődött, amikor egyszer csak megjelentek a rendőrök.

Kámforrá vált

A történet még a kétezres évek közepére nyúlik vissza, amikor különféle csalásokkal D. Andrea több száz millió forintos vagyonra tett szert. 2012 tavaszán azonban nyomtalanul felszívódott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nagyon keresték

Ez azonban nem jelentett akadályt, hogy távollétében több mint 15 év szabadságvesztésre ítélljék több bűncselekmény miatt is. Nem csoda tehát, ha a magyar körözési toplisták mellett az EU Most Wanted oldalán is előkelő helyet foglalt el az asszony.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Azt hitte, megússza

Mára már kiderült, hogy elhagyva Magyarországot, új életet kezdett Dominikán, ahol párra talált, és gyermeket szült. Arra egyáltalán nem számított, hogy több mint tíz év elmúltával a rendőrök még mindig keresik, sőt, a nyomára bukkannak.

Több ország is segített

Így villámcsapásként érte, mikor Punte Cana városában, a tengerparton három hete az egyenruhások elfogták. Igazi nemzetközi együttműködés révén sikerült mindez: a magyar hatóságok mellett a német és dominikai, valamint az Amerikai Egyesült Államok Marshal szolgálata is segített kézre kerítésében.

Spanyolország érintésével érkezett

Az elfogott nőt letartóztatták, majd Spanyolországba szállították, és egészen múlt hét péntekig ott tartózkodott. Madridban két magyar rendőr átvette, s ezt követően április 14-én a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren landoltak.

Nem szabadulhat korábban

Ezt követően egyből a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetbe szállították, ahol megkezdte a rá kiszabott jogerős börtönbüntetésének letöltését – olvasható a rendőrség honlapján. Mivel nem jelentkezett önként a börtönben, ezért kedvezménnyel sem szabadulhat – vagyis több mint másfél évtizedig biztos a rácsok mögött marad.

D. Andrea bilincsben

Végigjárta a ranglétrát

A 43 éves nőt pénzmosás, csalás és költségvetési csalás miatt ítélték el. D. Andrea kezdetben – a 2000-es évek közepén – egy áfacsaló hálózatot működtető könyvelőpáros jobbkezeként tevékenykedett Debrecenben, később pedig már saját üzleteket is bonyolított.

Gabona, ami csak papíron létezett

Szakterülete a banki kapcsolatok és a hitelcsalás volt, de legnagyobb dobása egy árucsalási ügy volt 2012-ben: akkor egyetlen bűntársával csak papíron létező gabona eladásával több mint negyedmilliárd forintot kerestek. Ez volt az utolsó ismertté vált bűncselekménye, mielőtt 2012 tavaszán nyomtalanul eltűnt a hatóságok elől. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Videón, ahogy a nő gépe landol Budapesten

(Cikkünkben használt képeink forrása: police.hu.)