Ugyan gyorsan eloltották a lángokat, de az ott lakó életét nem tudták megmenteni. Problémát jelentett, hogy mind az udvaron, mind a lakásban rengeteg papírhulladékot tároltak.

Itt történt a halálos tűz

Kedden reggel kigyulladt egy kilencven négyzetméteres lakóház Hódmezővásárhelyen, a Kölcsey utcában – közölte kedd reggel az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF.) A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nehézkes oltás

Tizenhat tűzoltó három járművel percek alatt a helyszínre ért, az egységek rövid idő alatt eloltották a lángokat. A munkálatokat nehezítette, hogy az udvaron és a lakásban nagy mennyiségben felhalmozott papírhulladék és egyéb tárgyak voltak.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ezt tanácsolja a katasztrófavédelem

A tűzoltók az épület átvizsgálása közben egy embert találtak, akinek az életét már nem lehetett megmenteni. Az eset körülményeit a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja. Éppen ezért arra figyelmeztetnek, hogy ne halmozzunk fel lakásunkban nagyobb mennyiségű, éghető anyagot.

Érdemes beszerezni a tűzjelzőt

A mostanihoz hasonló esetek mellett leggyakrabban nyílt láng használata, elektromos probléma, a fűtési rendszer hibája, főzés vagy dohányzás vezet lakástűzhöz. Emellett persze érdemes egy füstjelzőt is beszerezni, amely azonnal figyelmeztet, ha baj van.

Tűzoltók a helyszínen

Heves vármegyében egy autó is égett

Nem ez volt az egyedüli tűzeset a keddi napon. Kigyulladt egy személyautó Füzesabonynál, a 3-as és a 33-as főút kereszteződésében fekvő körforgalomnál. A jármű motortere teljes terjedelmében égett. A füzesabonyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltották a tüzet, majd nekikezdtek az autó hűtésének.

Víkendház lángolt Miskolcon

Hétfő este kigyulladt egy hétvégi ház Miskolc-Diósgyőrön, a Lyukvölgyi úton. A mintegy húsz négyzetméteres faépület teljes terjedelmében lángolt. A miskolci hivatásos tűzoltók eloltották a tüzet. Az egységek elvégezték a szüksége sutómunkákat a helyszínen.

Tűz a villanyórában

Szintén hétfő este egy családi házban csaptak fel a lángok Tiszaburán, a Dózsa György utcában. A tűz a villanyórában keletkezett, majd átterjedt a lakótérbe, ahol berendezési tárgyak égtek. Az ott lakók eloltották a tüzet még az abádszalóki önkormányzati tűzoltók kiérkezése előtt.

Nem terjedt tovább

Az egységek egy vízsugár fedezete mellett hőkamerával átvizsgálták az épületet, annak padlásterét és födémszerkezetét, de a tűz nem terjedt tovább. a mentők is a helyszínre érkeztek, sérüléseről azonban nem érkezett információ. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

(Cikkünkben használt képeink forrása: MTI/Donka Ferenc.)