Az ügyészség vádat emelt négy férfi ellen, akik tavaly augusztusban az egyik fesztiválon előbb összevertek egy férfit, majd egyikőjük a biztonsági őrök vezetőjét egy éles tárggyal a hasán megsebesítette – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség szerdán.

Fesztiválon voltak

A tájékoztatás szerint a két testvérpár – akik unokatestvérek is – 2022. augusztus 7-én a barátnőikkel az egyik Tisza-parti üdülőterületen rendezett fesztiválon voltak, amelyen több százan vettek részt. A rendezvény biztosítását egy cég végezte tizenegy biztonsági őrrel és egy vezetővel. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Szóváltás alakult ki

A vádlottak éjfél körül szóváltásba keveredtek egyikőjük korábbi haragosával, akit leütöttek, majd a földön fekvő sértettet többször megrúgták, megütötték. A sértett elszaladt a helyszínről, és beszámolt barátainak arról, hogy megverték.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Visszamentek

Ezt követően a barátaival visszament a szórakozóhelyre. A sértett két társa számonkérte a vádlottakon a verést, akik ezt nem is tagadták, sőt három vádlott egy éles tárgyat is elővett, azzal fenyegették a sértettet és a neki segítő tanúkat.

Jöttek a biztonsági őrök

A konfliktust észlelték a biztonsági őrök, akik értesítették a vezetőjüket. A biztonsági őrök a vitatkozó feleket felszólították a szórakozóhely elhagyására, megpróbálták őket a kerítésen kívülre tolni.

Életveszélyes sérülés

Az őrség vezetője közelebb lépett a vádlottakhoz, ekkor az elsőrendű vádlott egy éles eszközzel a hasán sebesítette meg őt; az őr életveszélyes sérüléseket szenvedett, két-három hét alatt gyógyult meg.

Vádemelés

Az ügyészség a vádlottakat garázdaság bűntettével, valamint a biztonsági őrt leszúró vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettével is vádolja. 

Börtön várhat rájuk

Ha beismerő vallomást tennének az előkészítő ülésen és nem kérnék a tárgyalás megtartását, az ügyészség álláspontja szerint az elsőrendű vádlottat hat év, míg társait ennél rövidebb tartamú börtönbüntetésre kellene ítélni. Az eljárás a Nyíregyházi Törvényszéken folytatódik – áll a közleményben.

Megyeri Csillát is fesztiválon bántalmazták

Amint arról a Kékvillogó is beszámolt a napokban pattant ki a hír, hogy megverték Megcseri Csillát. Az infuencer éppen a Campus fesztiválon bulizott, amikor konfliktus alakult ki egy másik társasággal. Csillát durván bántalmazták, a hajánál fogva földre vitték és meg is rugdosták.

Jogi útra tereli

Az átélt borzalmakról maga Csilla is megszólalt, Sebestyén Balázsék reggeli műsorában beszélt arról, mi is történt vele pontosan, valamint elárulta, jogi útra tereli a kérdést. A részletekről ebben a cikküknben írtunk. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: lllusztráció