Maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset miatt emelt vádat a Tatabányai Járási Ügyészség azzal a soproni férfival szemben, aki munkáltatója teherautójával frontálisan ütközött egy másik kocsival. A baleset azért következett be, mert a vétkes sofőr elaludt menet közben.

Elaludt, és balesetet okozott

A férfi tavaly januárban munkáltatója teherautójával haladt a 8119. számú úton Környe irányából Tata felé. Az út közben azonban a sofőr elaludt, és emiatt átment a másik sávba, ahol frontálisan nekicsapódott egy vele szemben szabályosan közlekedő kocsinak. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Környéről tartott Tata felé

Árokba hajtottak

A vádirat szerint az ütközés következtében a teherautó a menetiránya szerinti jobb oldali, míg a vétlen nő a bal oldali vízelvezető árokba sodródott.

Mindketten árokba borultak

Fotó: Ügyészség

Súlyos sérülést szenvedett a nő

Fotó: Ügyészség

Maradandó sérülést szenvedett

A baleset miatt a szabályosan közlekedő nő nyolc napon túl gyógyuló ujjtörést, és kézközépcsonttörést szenvedett, és az ügyészség szerint a bal kéz mozgáskorlátozottsága maradandó fogyatékosságként értékelendő.

Összetört a nő autója

Fotó: Ügyészség

A vétkes sofőr megúszta sérülések nélkül

Fotó: Ügyészség

Felfüggesztettet kaphat

Az ügyészség azt indítványozta a soproni férfival szemben, hogy a bíróság ítélje őt tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetésre, valamint végleges hatállyal tiltsa el a járművezetéstől. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Baleset – Forrás: Ügyészség