Többszörösen minősülő emberölés miatt állítja bíróság elé a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség azt a 35 éves férfit, aki eszméletlenre verte, majd rágyújtotta a lakást egy idős asszonyra Miskolcon, miután tetten érte. A férfi elmenekült a helyszínről, egy rendőr ismerte fel az utcán, ekkor fogták el.

Felismerte a rendőr

Korábban beszámoltunk arról, hogy a Miskolci Rendőrkapitányság Vasgyári Rendőrőrsének körzeti megbízottja 2021. október 20-án a Daru utcán felismerte azt a körözött férfit, aki több betöréssel is gyanúsítható volt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Elismerte a betöréseket

A rendőrök miután előállították a 35 éves miskolci férfit a gyanúsítotti kihallgatásán huszonnyolc betörés elkövetését ismerte el. A férfi családi házakba, pincékbe, garázsokba tört be, ahonnan különféle értékeket tulajdonított el.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Embert is ölt

Az eljárás során felmerült egy 2021. szeptember 23-án Miskolcon, a Görögszőlő utcában történt lakásbetörés is, ahol a bűnügyi helyszínelők egy idős nő megégett holttestét találták. A 35 éves férfi ez ügyben is beismerő vallomást tett.

Börtönből szabadult

A férfi tavaly tavasszal szabadult a börtönből, Miskolcon összeismerkedett egy 87 éves egyedül élő asszonnyal, akinek segített bevásárolni. Így bejutott a lakásába, ahol régiségeket, porcelánokat, festményeket látott és szeptemberben elhatározta, hogy ezeket ellopja.

Felébredt az asszony

Az elkövető a hajnali órákban a garázsajtó feletti emeleti szobába bemászott, és öngyújtóval világítva kutatott a lakásban, amikor az asszony felébredt és járkálni kezdett a lakásban.

Fejbe verte

A férfi megijedt, hogy az asszony felismeri, ezért franciakulccsal kétszer fejen ütötte, amitől a nő a földre zuhant és eszméletét vesztette.

Felgyújtotta a takarót

A támadó ezután az éjjeli szekrényről elvette a nyugdíjas közel 60 ezer forint értékű fülbevalóját, majd az öngyújtóval meggyújtotta a fotelben lévő takarót és rongyot, amely lángra kapva tüzet okozott, átterjedve az ajtótokra.

Magára hagyta

A férfi magára hagyta a földön áldozatát és lelépett, míg a franciakulcsot útközben eldobta. Az asszony a bántalmazás következtében nyolc napon belüli gyógytartamú sérüléseket szenvedett el.

Meghalt a nő

A tűz miatt keletkezett füst- és szén-monoxid mérgezés következtében a helyszínen meghalt. Az ügyészség életfogytig tartó fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást kért az elkövetőre. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: vezetőszáron kísérik a férfit a rendőrségre – Forrás: police.hu