A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség 18. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki több mint fél éven át éheztette, bántalmazta és árulta a 18 év alatti lány testét – írja a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség közleményében.

Pszichés betegségben szenvedett

A vád szerint a többszörösen büntetett kecskeméti férfinek nem volt állandó munkahelye és rendszeres jövedelme, amikor 2022 nyarán megismerkedett a pszichés betegsége miatt gyógyszeres kezelés alatt álló fiatal lánnyal.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket. 

Gyermekotthonban élt

A fiatal lány 2022 októberében került gyerekotthonba az iskolai magaviselete, hiányzásai és csavargásai miatt. A lány rendszeresen megszökött az otthonból, ez idő alatt gyógyszereit sem szedte.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Magához költöztette

A férfi egy ilyen szökés alkalmával került kapcsolatba a lánnyal. A lány elkezdett megbízni a férfiban. A férfi 2022 karácsonyán felajánlotta neki, hogy a komfort nélküli, egyszobás lakásban vele és a családjával lakhat. A lakásért cserébe a férfi elvárta a lánytól, hogy testével keressen pénzt.

Elszedte a pénzét

A férfi a lány pénzét elvette, összesen hét hónap alatt nagyjából 6,5 millió forintot keresett a lány futtatásán. A férfi nem adott elég ennivalót a lánynak, és hiába volt beteg, orvoshoz sem vitte őt. Volt, hogy a férfi veréssel fenyegette és meg is pofozta a lányt.

Megszökött a férfitól

Ezért a lány 2023 tavaszán ott akarta hagyni a futtatóját, de a férfi megfenyegette, hogy ha megteszi, zárt intézetbe viteti. Végül a lány 2023. július végén tudott elmenekülni a férfitól.

Fegyházat kértek rá

Az ügyészség a letartóztatásban lévő férfit az emberkereskedelem és kényszermunka súlyosabban minősülő bűntettével vádolja és ezért vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta. Bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket. 

Kiemelt kép: illusztráció