A helyiek már évekkel ezelőtt is furcsának találták J. Lászlót, aki hirtelen költözött fel Esztergom mellé. Tetemes adóssága volt – ezért is kezdte el árulni vendégházát, amelyet túlélőhelyként hirdetett.

Általános meghökkenés

Megdöbbentek a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Kömörő településen élők. Itt élt sokáig az a J. László, aki szerda este felrobbantotta házát Esztergomban, meggyilkolva ezzel az egyik rendőrt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Mindenki a hírekből informálódott

Mint az RTL híradójának szombati esti adásából kiderült, a falubeliek a hírekből szembesültek azzal, hogy őt és a családját is ismerik. A volt polgármester az interneten látta meg, hogy az robbantotta fel a házát Esztergomban, aki a községháza melletti vendégházban élt és dolgozott egészen 2016-ig.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Furcsa eljárás

Az asszony azt mondja, a merénylő apja korábban öngyilkos lett, édesanyjának alkoholproblémái voltak. A férfit indulatos embernek ismerte. Elmondása szerint például évekkel ezelőtt a templomtoronyról a házára átrepülő, majd odapiszkító galambok miatt pereskedett az egyházzal.

Magának való volt

„Nem is nagyon állt senkivel se szóba. Nagyon-nagyon ritkán lehetett látni (…) egyszer valami konditermet nyitott, de hát nem ment (oda) senki az égvilágon” – nyilatkozta Juhász Ferencné. A gyúróteremről készült fotók még fent vannak a vendégház weboldalán, ahol emellett játszóházként is hirdette a helyet a későbbi robbantó.

Eleinte voltak vendégei

Van, aki úgy emlékszik, kezdetben többen jártak a pihenőházba, főleg edzeni, bokszolni. „Talán egy vagy két évet megközelítően működött ez a sport nála, aztán valamilyen furcsa módon abbahagyta. Akkor költözött fel Esztergomhoz” – mondta el az egyik falubeli.

Sok dologgal foglalkozott

A kömörőiek szerint elkezdte ugyan a Rendészeti Főiskolát, de nem fejezte be. Budapesten egy darabig metrósofőr volt, aztán Esztergomban telepedett le. A feleségétől elvált, a gyermekével állítólag nem igazán tartotta a kapcsolatot. A közösségi oldalára kiírt bejegyzések alapján anyagi nehézségei voltak.

Érthetetlen viselkedés

Ezért kezdhette árulni a faluban lévő vendégházat, amelyhez furcsa hirdetést töltött fel. Azt írta, a vendégház egy túlélőhely, mert évek múlva nem lesz se élelmiszer, se ivóvíz a nagyvárosokban és utcai bandákat vizionált, akik a fegyvertelen emberek életére törnek. A faluban élők már akkor sem értették a viselkedését.

Megható posztban búcsúzott

Áldozatáról azóta kiderült, szintén Szabolcs vármegyéből származott. A hősi halottá nyilvánított rendőr szülei Nyíregyháza közelében élnek, édesanyja a helyi kórházban dolgozik. A tragédia estéjén megható posztban búcsúzott egyetlen fiától, akiről azt írta, szerető apa és férj volt.

Elvetemülten gyűlölte a zsidókat, emellett oroszbarát volt

J. László Facebook-oldalán folyamatosan szélsőségesen antiszemita nézeteket hangoztatott, de érdekelte az ukrajnai invázió is, amelyben nyíltan az oroszok mellett foglalt állást. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A csatorna összeállítása itt tekinthető meg

(Kiemelt képünkön J. László eladó vendégháza látható, forrás: Google Street View.)