A faluban azóta is gyakran beszédtéma a doktor előállítása és meggyanúsítása. Van, aki szeretett volna neki pénzt adni, ám nem járt sikerrel. Másnak azonban már nem voltak ilyen jó tapasztalatai vele.

Veszélyzónában szolgált

A H1N1 és szezonális influenza elleni vakcinák beadásában segédkezett Afganisztánban szolgáló katonáknak az a háziorvos, akit azzal gyanúsítanak, hogy pénzért cserébe írt fel nyugtatókat az egyik gyógyszerfüggő betegnek Pest vármegyében – írja a Blikk. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Pénzt csinált kiszolgáltatott helyzetéből

Mint korábban mi is beszámoltunk róla, a gyanú szerint az orvos kihasználta, hogy egyik betege gyógyszerfüggő. Éppen ezért elhatározta, hogy jól lehúzza őt. A tavalyi év januárja és idén áprilisa közt zajlottak a bűnös üzelmek. Vizsgálatot nem végzett, ám pénzért cserébe receptköteles nyugtatókat írt fel neki.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem sikerült beszélni vele

A jelenleg hatvanhat éves orvost házi őrizetbe helyezték. Az nem derül ki, hogy melyik településen történt az eset. A lap munkatársai azonban hiába keresték fel, nem nyitott ajtót. Az egyik szomszédot viszont sikerült szóra bírniuk.

Naponta járnak nála az egyenruhások

Körülbelül 10 éve került a faluba, akkor kapta meg az önkormányzati házat is, aminek korábban az oldalában működött a rendelő. Nemrég azonban átadtak egy teljesen új épületet a központban, ő pedig maradt itt – magyarázta Gábor, hozzátéve, hogy a rendőrök minden nap ellenőrzik, valóban otthon van-e a doktor.

Együtt voltak hivatásos katonák

A szomszédnak egyébként nem voltak rossz tapasztalatai az orvossal. Elmondása szerint amikor a jogosítványhoz szükséges vizsgálatot végezte, s egyszer sem kért tőle pénzt. Kiderült az is, hogy hivatásos katonaként egyébként annak idején mindketten Cegléden szolgáltak, s még van is közös ismerősük onnan.

Nem fogadta el a pénzt

Ezt az egészet nagyon nehezen hiszem el róla, egyáltalán nem ilyennek ismertem, de nem is úgy viselkedett – ezt már a meggyanúsított orvos másik betege mondta a rendelő épülete előtt. Gizella arról mesélt, hogy egyszer maga is akart a doktornak pénzt adni, de visszautasította.

Egy csalódott beteg is megszólalt

A településen mindenki az orvosról beszél, a pácienseit nagyon megosztotta a rémes történet – tette hozzá. Egy másik férfi már kevésbé jó tapasztalatokat szerzett az orvos munkájával kapcsolatban, akitől kétéve kijelentkezett a negatívumok miatt.

Inkább a mentőt hívták

„Eleinte jó fej volt, de aztán megváltozott. Vagy százszor kellett neki szólni, hogy jöjjön ki anyukámhoz, amikor az rosszul lett otthon, de akkor sem nagyon csinált semmit. Legközelebb már inkább a mentőt hívtuk segítségül” – fogalmazott Péter.

Rengeteget kaszált üzelmeivel

A zsaruk úgy vélik, szabályos tarifarendszer alapján dolgozott az orvos és asszisztense, minden egyes vizsgálatnak megvolt a „díja”, hogy mennyit kér érte. Úgy számolnak, hogy több százezer forintot tehetett zsebre illegálisan.

Több is lehet a rovásán

Azonban nagy erőkkel zajlik a felderítés, így lehet, további esetekre fog fény derülni, mint ahogy a vesztegetői oldal száma is bővülni fog. Bűnösségének bebizonyosodása esetén hosszú évekre börtönbe kerülhet. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

(Kiemelt képünkön a háziorvos előállítása látható, forrás: police.hu.)