Összehangolt akcióval és finn módszeres ellenőrzéssel töltötték szombatjukat a somogyi zsaruk. Csurgón és környékén 68 szabálysértővel szemben léptek fel a rend őrei. Az akció ideje alatt a járőrök 583 gépjárművezetőt ellenőriztek, és egyetlenegy sofőrnél sem merült fel az ittasság gyanúja.

Dél-Somogyban ellenőriztek

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakemberei szombaton Csurgó és vonzáskörzetének forgalmát ellenőrizték. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Civil autók és drónok segítettek

A szabályszegők hatékonyabb kiszűrése érdekében az egyenruhások nem csak civil autókkal, hanem drónnal is figyelték a közlekedésbiztonság tekintetében legkritikusabb pontokat: az ellenőrzést hat civil gépkocsi, öt járőrautó és egy drón segítette.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Finn módszerrel is szondáztattak

Az elsőként Finnországban alkalmazott intézkedés lényege, hogy a megfelelően előkészített, kijelölt leállítási helyen az összes arra közlekedő járművezetőt alkoholszondás vizsgálatnak vetik alá. Amennyiben a jármű vezetője nem ittas, úgy azonnal tovább haladhat, míg pozitív eredmény esetén az érintetteket félreállítják, velük szemben eljárás indul.

Mindenre odafigyeltek

A rendőröknek többek között sebességtúllépés, vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használata, záróvonal figyelmen kívül hagyása, irányjelzés elmulasztása, valamint a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt 68 eseteben kellett intézkedniük.

Mobiltelefon a kézben

Fotó: police.hu

Elfelejtett biztonsági öv

Fotó: police.hu

Átlépték a záróvonalat

Fotó: police.hu

Senki sem volt ittas!

Az akció ideje alatt a járőrök 583 gépjárművezetőt ellenőriztek, amelynek során egyetlenegy sofőrnél sem merült fel az ittasság gyanúja – írta a police.hu.

Hogy mindenki hazaérjen!

A rendőrök további, ehhez hasonló jellegű forgalom-ellenőrzéseket terveznek. A mottó nem változott: …hogy mindenki hazaérjen!  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: összehangolt rendőri ellenőrzés. Fotó: police.hu