A Pásztói Járási Ügyészség indítványára Nógrád megye nyomozási bírója elrendelte egy 30 éves ecsegi férfi a letartóztatását, aki egy család több tagját is bántalmazta, majd rátört a házukra és megrongálta az autóikat.

Szóváltásból pofon

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2022. november 27-én, délután, lakóhelyének italboltjában ittasan szóváltásba keveredett egy fiatallal, akit pofon is ütött. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Újabb verekedés

Ezután hazaindult, útközben azonban találkozott a megütött fiatal édesapjával, akit verekedésre hívott fel, majd ököllel és tenyérrel is ütni kezdte, a dulakodás közben az árokba is beestek.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem nyugodott le

Ezután a férfi otthonában egy baltát és egy kést vett magához, elment a bántalmazottak házához, ahol a személygépkocsijuk üvegeit baltával betörte és a motorháztetőt beszakította.

Betörte a ház ajtajának üvegét

A ház ajtajának üvegét késsel betörte, egy ott lakó nőnek eközben a kezén és fején sérüléseket is okozott. A betört bejárati ajtón az ámokfutó bejutott az ingatlanba, ahonnan a család tagjai a gyanúsítottól való félelmükben, a hátsó ajtón keresztül kimenekültek.

Megállás nélkül rongált

A támadó a ház udvarán álló másik autónak a baltával betörte az oldalsó üvegeit és a szélvédőjét, valamint a karosszériáját is megrongálta. A rongálással okozott kár hozzávetőlegesen 500.000 forint volt.

Eljárás indult

A férfi ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság, rongálás és könnyű testi sértés miatt indult el a büntetőeljárás, közölte az ügyészség.

Letartóztatták

Mivel a férfi számos alkalommal volt már büntetve, legutóbb alig egy évvel ezelőtt szabadult, a nyomozási bíró az ügyészi indítvánnyal egyezően a férfi letartóztatását a bűnismétlés veszélyére figyelemmel elrendelte. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet:

Újabb botrány: korrupcióval gyanúsítanak egy kormánytisztviselőt

Kiemelt kép: Illusztráció