Tizenegy éve tűnt el egy siklósi tanárnő, Rottenbiller Csabáné Edina. Az asszony hagyott egy cetlit a konyha asztalon az otthonában, hogy elment ügyeket intézni, haza azonban már soha nem érkezett meg újra. Csontjait hat évvel később találták meg fakitermelők, férjével és fiával közös otthonuktól pár kilométerre, a Tenkes-hegyen, nem messze egy borospincétől. A rendőrök emberölés miatt indítottak nyomozást, miután a koponyacsont vizsgálata közben kiderült: Edina fejét még életében erős ütés érte.

Feltépett sebek

 „Nem tudom, mennyi fájdalmat vagyunk képesek a fiammal még elviselni. Harmadszor tépik fel a sebeinket, éppen csak összeszedjük magunkat és mindig újra kezdődik az egész folyamat. Úgy éreztük, hogy a szívünk szakad meg, amikor Edina nyomtalanul eltűnt, majd, amikor a csontokat megtalálták és így minden reményünk odaveszett” – nyilatkozta Edina férje, Rottenbiller Csaba és fia, Gábor. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kihallgatták őket

„Aztán következett a temetés, méltóképpen elbúcsúztattuk, erre idén jött a feketeleves. A rendőrség kihallgatásra hívott mind a kettőnket és a kérdésekből tisztán lehet érezni, hogy szerintük közünk van Edina halálához. Ennél nagyobbat nem is tévedhetnének” – tették hozzá.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Jóban-rosszban egymás mellett

Csaba visszaemlékezése szerint ők hárman a legnagyobb boldogságban éltek. Feleségével igazi diákszerelem volt az övék, majd évtizedeken keresztül jóban-rosszban kitartottak egymás mellett. A fiával pedig kifejezetten bensőséges, baráti viszonyt ápolt az asszony. Edina imádta a hivatását, matematika-fizika tanár volt, majd iskolaigazgató lett.

Rejtély, hogy mi történt

„Azon a nyári reggelen egy cetlit találtam az asztalon, azt írta, hogy siet haza. Miután nem jött meg, mint az őrült elkezdtük keresni, de semmi nyoma nem volt. Kiderült, hogy a telefonját és az iratait is itthon hagyta. Nem tudjuk miért – folytatta történetüket Csaba a Blikk hasábjain.

Mindenük eltűnt

A családfő és fia számára is csak Edina eltűnése után derült ki, hogy a spórolt pénzük, több ezer euró, Edinával együtt eltűnt. A családi kasszát az asszony kezelte, így a többieknek fogalma sem volt, hogy gyakorlatilag csődbe mentek.

Anyagi spirálba kerülhetett

„Az biztos, hogy anyukámnak nem volt titkos másik élete, vagy szeretője, ahogy azt a rendőrség egy ideig gyanította. Ő volt a legtisztább lélek a világon. Azt gondoljuk, hogy valamiféle anyagi spirálba került, amit nem mert elmondani nekünk. Talán ez vitte rá, hogy véget vessen az életének. Az édesapja is öngyilkos lett annak idején. Mást egyszerűen nem tudok elképzelni” – mondta a fiú.

Azonosítás hat év után

A Blikk információi szerint Edinát hat év után csak úgy tudták azonosítani, hogy a csontok mellett talált retikülben megtalálták az egyik tanítványa ballagási fotóját, a hátlapján pár sor írással. A kép már nem látszott, de a betűk igen. A szakértők pedig ennyi év után is ki tudták mutatni a koponyát ért ütés helyét, sőt azt is megállapították, hogy még életében érte a bántalmazás.

Gyanúsított még nincs

A rendőrök tartják életszerűnek, hogy valaki felmegy a hegyre, aztán direkt elesik, hogy beverje a fejét valami éles tárgyba. Ezen adatok birtokában indult meg a nyomozás, immár gyilkossági ügyben. Gyanúsított egyelőre nincs.

Poligráfos vizsgálat előtt

„Ebben a pillanatban még bizonytalan, hogy ügyfeleim, apa és fia aláveti-e magát a poligráfos vizsgálatnak. Annak idején az apán már elvégezték, ő átment. Edina fia azonban epilepsziás rohamot kapott, ezért vele nem tudták elvégezni a hazugságvizsgálatot. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció