Sokan úgy gondolják, hogy a párnacihában biztonságosabban lehet tartani a pénzt, jobb, mint a bank. A valóság azonban erre néha rácáfol. Mint például az április 25-én történt esetben is, mely egy 15. kerületi panzióban történt.

Eltűnt 1900 euró

Egy házaspár jelentette be, hogy a panzióban eltűnt 1900 eurójuk. A helyszínre érkező rendőröknek elmondták, hogy szobát kellett cserélniük, de mivel gyorsan pakoltak össze, így a párnában felejtették a pénzt. Mire a recepcióssal visszamentek, már kitakarították a szobát, és a párnából eltűnt az 1900 euró. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A recepción nem tudtak róla

– Először a recepción szóltak, hogy eltűnt a pénzük, ahol nem tudtak róla – kezdi Szilágyi Péter főtörzszászlós, a 15. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja, aki társával, Nagy Ádám főtörzsőrmester, körzeti megbízottal együtt ment a helyszínre. – Kikérdeztük a sértettet, és váltig állította, hogy a párnába rejtette el az összeget, de ottfelejtette.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Az ágyneműbe rejtették

Megnézték a felvételeket

– A recepcióssal visszanéztük a kamerafelvételeket, és láttuk, hogy a vendégek távozása után csak egy takarítónő ment be a szobába, majd a lehúzott ágyneműkkel távozott – ezt már Nagy Ádám mondja. – A szobát is átnéztük, de nem találtuk meg a pénzt. Kikérdeztük a takarítónőket is, de ők sem tudtak semmiféle euróról.

A takarítónő volt

Közben kiderült, hogy a takarítónők átmentek egy másik panzióba. Ott már Libor Ferenc zászlós nézte át a raktárt, ahol a tiszta ágyneműket tartják. És láss csodát, az ágyneműk közt talált is egy borítékot, benne az 1900 euróval.

Bevallotta

– Ezután ismét meghallgattuk a szobában járt takarítónőt, aki ekkor már bevallotta, hogy ő tette el az összeget – meséli Szilágyi Péter. – Vallomása szerint, amikor a párnahuzatban megtalálta a borítékot, nagyon megijedt, hogy mennyi pénz volt benne, és eltette. Azt is elmondta, hogy elvált, három gyermekét egyedül neveli, és nehéz anyagi körülmények közt él.

Visszakapták

A panzió vendégei hiánytalanul visszakapták a pénzüket, a takarítónő ellen pedig lopás miatt indult eljárás. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hiánytalanul lett meg

Kiemelt kép: police.hu