Őrizetbe vettek a budapesti rendőrök egy férfit a 13. kerületben! A férfi trükkös módon jutott be egy nő lakásába, majd inzultálni kezdte, derült ki a hatóságok beszámolójából.

Csöpögő csap

A rendelkezésre álló adatok szerint egy férfi 2023. április 6-án 20 óra 15 perc körül megjelent Budapest 13. kerületében, egy Gyöngyösi utcai lakásnál, majd az ott lakó nővel közölte, hogy csöpög a csapja, és ettől az alatta lévő szomszéd ázik. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Inzultálni kezdte

Arra kérte, hogy ellenőrizze a fürdőszobában lévő csapot. Ezzel az ürüggyel bejutott a lakásba, ahol a nőt inzultálni kezdte. A Budapesti Rendőr-főkapitányság 13. Kerületi Rendőrkapitánysága nyomozói azonosították a feltételezett elkövetőt, aki ellen elfogatóparancsot adtak ki.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Elfogták

A 47 éves K. Sándort a fővárosi rendőrök 2023. május 24-én Budapest, 18. kerületében elfogták, az angyalföldi nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.​

Volt már hasonló eset a fővárosban

Amint azt a Kékvillogó is megírta egy fiatal lány a közösségi oldalán osztotta meg a történetét, mely szerint egy férfi szerelőnek adta ki magát, így próbált bejutni a lakásába.

Beengedte

A lány gyanútlanul beengedte a férfi, aki aztán tényleg úgy tett, mintha megnézné a csapokat, ám a lánynak feltűnt, hogy a férfi kulcsra zárta maga mögött az ajtót.

Hívta a rendőröket

„Szemben állt velem és mondott valamit, de akkor már csak az járt a fejemben, hogy zsebre van téve az egyik keze. Megfogta a másik kezével hátulról a tarkómat és úgy 20 centivel lenyomta, de szerencsére nem volt erős a szorítása, így ki tudtam szabadulni belőle, miközben hangosan sikítottam” – mesélte a lány, aki ezek után hívta a rendőröket és feljelentést tett.

Más áldozat is volt

A lány a rémes eset után egy közösségi oldalas csoportban tette közzé a történetét, hogy figyelmeztessen másokat is a veszélyre, másnap pedig kapott egy üzenetet, amikből kiderült, nem ő volt az első áldozat.

Valós veszély

A lány a történetét a Redditen is megosztotta, azért, hogy felhívja a figyelmet a veszélyre, valamint óva intsen attól mindenkit, hogy idegent beengedjenek a lakásukba. Mint mondja, sokkal rosszabb is történhetett volna, ha nem tud kiszabadulni és nem ijed meg a támadó a hangos sikítástól. 

Nem szabad kinyitni

„Nem tudom, hogy követhetett-e, vagy csak betévedt ebbe a házba és hallgatózott az ajtó előtt, nem tudom, hogyan talált rám. Nem szabad soha senkinek kinyitni az ajtót! Nekem szerencsém volt, de alakulhatott ez volna sokkal rosszabbul is” – mesélte a lány, aki azt tanácsolja mindenkinek, kérjenek igazolványt attól, aki hivatalos ürüggyel próbál bejutni a lakásukba.

Ezt mondja a rendőrség

Az esetek után a Ripost a rendőrséget is megkereste, akik akkor a következőket mondták: „a BRFK 11. kerületi Rendőrkapitánysága sértetti feljelentés alapján nyomozást rendelt el magánlaksértés vétség gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. A nyomozás jelenlegi adatai alapján a férfi és a lakásban lakó között dulakodás alakult ki, de olyan információ, miszerint a férfi meg akarta volna erőszakolni a lakásban lakó nőt, nem merült fel, ilyen adatot a feljelentő sem hozott a hatóság tudomására. Személyi sérülés nem történt.” 

Ugyanazt a férfi?

Azt egyébként, hogy az esetek összefüggnek-e egyelőre nem tudni, de minden bizonnyal a rendőrségi nyomozás során erre is fény derül majd. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció