Egy fővárosi kórházból küldték haza a két ünnep között azt a 33 éves férfit, akinek szervezetét húsevő baktérium támadta meg. A Dunakeszin élő családapa kezelését végül Vácon kezdték meg. Itt kétszer is megműtöttök, de szervei és keringése folyamatosan felmondta a szolgálatot. Roland vasárnap este meghalt. Ha időben felismerik betegségét, a férfi életét nagy valószínűséggel meg lehetett volna menteni.

Megtámadta a szervezetét

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, a 33 éves fiatalember szerveztét húsevő baktérium támadta meg. M. Rolandnak rövid időn belül leépült: nagyon kevés izma maradt, a bőrét is pótolni kellett. A betegség először a sejtjeit és a szöveteit kezdte el megenni, majd bekerült a véráramba, így már a szerveit is támadta.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Dunakeszin élnek

Családja arra kért mindenkit, aki tud, adjon vért szerettük számára. A tragikus sorsú férfi után egy két és fél éves kisgyermek maradt félárván. A családja képtelen elfogadni Roland halálát. Az életvidám 33 éves ózdi származású férfi Dunakeszin élt a feleségével és a kisfiukkal. Korábban a Rendőrtiszti Főiskolára járt, 2016 óta az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben dolgozott.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Hirtelen jött a halála

„Egyáltalán nem számítottak arra, hogy bekövetkezhet a legrosszabb. A halála előtt a közeli hozzátartozói ráadásul még biztató híreket is kaptak az állapotáról. Annyira hirtelenül, váratlanul jött a hír, hogy éppen akkor mondták el nekik, amikor mentek hozzá látogatóba. A felesége és az édesanyja sokkot kaptak, azóta is nyugtatót kell szedniük” – mondta a Blikknek az elhunyt férfi egyik közeli ismerőse.

Félrediagnosztizálták

A 33 éves férfi 40 fok feletti lázzal és erős karfájásra panaszkodva ment be a két ünnep között az egyik fővárosi kórházba. Itt azt mondták neki, hogy ínhüvelygyulladása van és hazaküldték – írja a Blikk.

A váci kórházba ment

Ezután ment át a váci kórházba, ahol kimutatták szervezetében a húsevő baktériumot. Majd itt kezdték el a gyógyítását, még aznap megműtötték. Majd másnap is megoperálták, az ujjaitól kezdve az egyik karját végig felnyitották, hogy ki tudják tisztítani. De már késő volt. Szervei folyamatosan állt le, lélegeztetőgépen volt. Roland vasárnap este meghalt. Egyelőre nem tudni, hogyan került a férfi szervezetébe a vírus.

Bíztatták a családot

„Folyamatosan azon dolgoztak az orvosok, hogy megmentsék a karját. A családja abban a hitben volt, hogy a legrosszabb az lehet, ha levágják a karját. Arról addig nem volt szó, hogy meghalhat, ezért fel sem tudtak készülni rá lelkileg” –mondta a család ismerőse. Az ügyben kerestük a kórházat, amit Roland elsőként felkeresett, de egyelőre nem kaptunk választ a kérdéseinkre.

Felfalja a szervezetet

A húsevő baktérium a szakértők szerint bárkinek a bőrén megélhet és pusztán akkor van gond, ha bejut a szervezetbe. Például műtét, sebek, kiemelten háborús lőtt sérülések miatt. A baktérium fehérjebontó fehérjéket termel, ezáltal okozva gyulladásokat, a bőrt és a lágy részeket pedig képes megemészteni.

Menthető lett volna

A fertőzést megelőzni nem lehet, időben elkezdett antibiotikumos kezeléssel védekezhetnek ellene. A baktérium által okozott betegségbe a betegek 30–50 százaléka belehal. Néhány óra leforgása elég ahhoz, hogy a baktérium kezelés nélkül végezzen egy emberrel.

Későn vették észre

Az esetek többségében amputálni kell egyes testrészeket, de legtöbbször a fertőzöttek nem is élik túl. A 33 éves férfinél is ez történt. Mivel Roland szervezetében későn vették észre a baktériumot, így más késő volt, életét nem lehetett megmenteni.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ez is érdekelhet

Most van nagy baj: a János kórházban már a traumatológia sem fogadja a betegeket, a Margit kórházban pedig leállt a gasztroenterológia

Kiemelt kép: M. Roland – Forrás: ozd.hu