A Szolnoki Rendőrkapitányság a közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény bűntettének megalapozott gyanúja miatt nyomozást folytat ismeretlen tettes ellen, miután ismeretlenek egy bevásárlókocsit helyeztek a sínekre. A vonatnak vészfékeznie kellett.

Vészfékezett a vonat

2024. április 11-én 21 óra 14 perckor a Szolnok és Újszász állomások között közlekedő vasúti mozdony vezetője a vágánytengelyben egy bevásárlókocsit vett észre, ezért azonnal vészfékezett. Az eset kapcsán személyi sérülés nem történt, nem rongálódott meg sem a szerelvény, sem a pályatest. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Szemtanúkat keresnek

A Szolnoki Rendőrkapitányság munkatársai kérik, hogy akinek a cselekményről információja van, jelentkezzen személyesen a Szolnoki Rendőrkapitányságon, vagy hívja a 06-56-501-600-as számot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető Telefontanú 06-80-555-111-es zöldszámán, illetve a díjmentes 112-es segélyhívón.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Elsodorta a vonat

2020 augusztus 16-án, a 17. kerületi rendőröket a reggeli órákban a Rákoshegyi vasútállomáshoz riasztották, miután egy személyvonat elsodort egy síneken lévő bevásárlókocsit. Az információgyűjtés közben a járőrök mellett elment egy másik vonat, ami szintén nekiütközött valaminek; később kiderült, hogy ezúttal egy műanyag kuka volt a síneken.

Videóra vették

A helyszínt körbejárva a rendőrök két fiatal fiút találtak az erdőben, akik elmondták, hogy ők tették a kukát és a bevásárlókocsit a sínekre azért, hogy az ütközésekről videót készítsenek.

A szétroncsolt bevásárlókocsi Rákoshegyen

Forrás: police.hu

Kamasz srácok

A 14 éves és a 15 éves fiúk elismerték azt is, hogy három nappal korábban is tettek bevásárlókocsit vonatok elé, melyről szintén csináltak videót. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Vádat emelnek ellenük

A feltételezett elkövetőket a rendőrök elfogták, majd közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A rákosmentei nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az ügy iratait átadták az illetékes ügyészség részére. 

Kiemelt kép: a rákoshegyi balesetben szétroncsolódott bevásárlókocsi – Forrás: police.hu