Terepjáró csapódott februárban az M6-os autópályán egy háromgyermekes család autójában. A 11 éves Zita meghalt, a 9 éves Buda pedig életveszélyesen megsérült. A kisfiú azóta azért küzd, hogy újra talpra tudjon állni, de ehhez közel 8 millió forintra van szükségük.

3 gyermek ült az autóban

A kilencéves kisfiú és családja élete február 2-án egy autóbaleset után vett tragikus fordulatot. Az édesapa, Szabolcs, a felesége és három gyermekük épp az M6-os autópályán, Adony térségében haladtak szabályosan, amikor baleset érte őket. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Itt történt a baleset

Hátulról ment neki az autónak

A nyomozás adatai szerint a vétkes autós Pécs felől Budapest irányába közlekedett, amikor a haladási sebessége mintegy 150 km/óra volt. A férfi a külső forgalmi sávban utolért egy személygépkocsit, amelyben két felnőtt és három gyermek utazott.  A vétkes sofőr későn észlelte a megfelelően kivilágított járművet, és a hátsó részének ütközött.

Így nézett ki a család autója a baleset után

Helyszíni felvétel – Forrás: deltahirek.hu

Kokaint fogyasztott a sofőr

A baleset után a vétkes sofőr vér- és vizelet vizsgálata marihuána és kokain fogyasztásra utaló adatokat eredményezett, vezetéskori bódult állapota jelenleg nem megítélhető – írta a bíróság.

Egy gyerek meghalt

A legidősebb lány, Kata boka- és medencecsonttörést szenvedett, a 11 éves Zita a helyszínen életét vesztette. Budát súlyos gerincsérüléssel és tüdőzúzódással szállították rohammentővel a Fiumei úti baleseti kórházba, ahol azonnal megműtötték.

Buda állapota kritikus volt

A család egyik sokkból a másikba esett. Igazán még fel sem foghatták, hogy a középső gyermekük nincs többé, hiszen Buda állapota is kritikus volt.

Sokáig volt kórházban

 „Budának felülről a harmadik hátcsigolyájánál zúzódott a gerincvelője, azaz a szegycsontjától lefelé nem érez semmit, nem tud mozgatni semmit. Az orvosok elmondása szerint az első három nap kritikus volt, a talpra állás esélyeit nagyban növelte volna, ha akkor reagál az ingerekre. Sajnos, nem reagált. Négy napig az intenzív, további egy hétig a gyerekosztályon kezelték” – írta a baleset után az édesapa.

Buda küzdött az életéért

Buda erős kisfiú, mindvégig küzdött, amíg szülei és idősebb testvére Székesfehérváron lábadozott. Amint a kórházból kiengedték a családot, a szülők első útja a kritikus állapotban lévő gyermekükhöz vezetett. A család jelenléte, támogatása és szeretete valóban csodákra képes: Buda tüdeje idővel elég erőssé vált ahhoz, hogy elkezdődhessen a rehabilitációja – írja a Blikk.

Rengeteg segítséget kapnak

Az édesapa szerint „Buda is partner a gyógytornában, minden feladatot rendkívül ügyesen elvégez, motivált, aminek köszönhetően gyorsan megtanulta használni a kerekesszéket. Kisvárosunkban elképesztő összefogást tapasztaltunk, mire Buda másfél hónappal a baleset után először hazalátogatott, sikerült megoldani az otthoni akadálymentesítést. Rengeteg segítséget kaptunk rokonoktól, barátoktól, kollégáktól, ismerősöktől is. A kitartó, fáradhatatlan munkának hála Buda törzsében egyre több izomcsoport dolgozik, erős fiú, hiszünk benne, hogy fel tud épülni”.

Robotterápiára van szüksége

Ahhoz, hogy az igazolt kézilabdázó Buda esélyt kapjon a talpra álláshoz, egy intenzív, 7,2 millió forintos neurorehabilitációs robotterápiára van szüksége. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Terápiára gyűjt a család

A család felvette a kapcsolatot a CsodaCsoport Alapítvánnyal, amelynek tagjai gyűjtést indítottak a kisfiúnak. Aki hozzájárulna, hogy Buda egyszer talpra álljon, támogatását ide utalhatja: CsodaCsoport Alapítvány K&H Bank 10401983-50526970-69541012 IBAN: HU80 10401983-50526970-69541012 SWIFT: OKHB HUHB. Közlemény: „Buda”

Kiemelt kép: helyszni felvétel – Forrás: deltahirek.hu