A rendőrök őrizetbe vették azt a nőt, aki egy szikszói házból akart ellopni különböző dolgokat, majd amikor a házigazda észrevette, akkor rátámadt.

Rabolt

Az Encsi Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy 39 éves aszalói nővel szemben. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Egy 80 éves nénihez tört be

A nyomozás adatai szerint 2022. június 28-án a délutáni órákban egy 80 éves asszony kertészkedett szikszói házának udvarán. Egyszer csak arra figyelt fel, hogy egy idegen nő jön ki a lakásából és egy szatyorban különböző élelmiszereket cipel, amelyek az ő tulajdona.

Dulakodni kezdtek

Ekkor számon kérte a behatolót és ki akarta venni a kezéből a szatyrot, amikor az rátámadt. Dulakodás alakult ki, amelyet meghallott a sértett két gyermekkorú unokája és a lánya, akik a szomszéd telekről a segítségére siettek és lefogták a rablót.

Jöttek a rendőrök

Az egyik gyermek értesítette a járőröket, akik rövid időn belül megjelentek a helyszínen és előállították az elkövetőt.

Őrizetbe vették

A rendőrök a gyanúsítottól lefoglalták az általa eltulajdonítani kívánt szatyorban lévő élelmiszereket, gyógyszereket és készpénzt, majd kihallgatását követően őrizetbe vették.

Aszódon egy idős férfit raboltak ki, aki meg is halt

Amint azt a Kékvillogó is megírta az eset még két évvel ezelőtt történt, melynek során a most 28 éves K. János és 37 éves nagybátyja, K. Róbert berontott ismerőse házába Aszódon. Az idősebb férfi a kezére tekerte a lábtörlő szőnyeget és betörte az ajtó üvegét.

Rárúgták az ajtót

A résen benyúlva azonban nem volt elfordítható kulcs a zárban, ezért fogták és rárúgták az ajtót az ágyban fekvő nyugdíjasra. Erőszakos és hívatlan látogatásuknak egyetlen célja volt, hogy megszerezzék az áldozatuk vagyonát.

31 sérülés volt rajta

Gyakorlatilag azonnal nekiestek, ütötték, verték, ahol érték. Az igazságügyi orvosszakértő 31 sérülést, illetve sérülésnyomot állapított meg.

Rá is ültek a tettesek

A többségében közepes erejű, metszett, vágott, illetve tompa tárgytól eredő, főként a sértett fejét, arcát, jobb karját érő sérüléseket nagy valószínűséggel hosszú időn keresztül kellett elszenvednie. Ezen kívül kétoldali bordatörést, valamint csigolyatörést szenvedett, amely a mellkas összeprésével, például az áldozatra ráülve jöhetett létre.

Elhúzódó kínzás

Az orvosszakértő szerint a bántalmazás egy elhúzódó kínzással is felérhetett, amelyet a holttesten rögzített nyomok támasztottak alá. Villával, késsel szurkálták, vagdosták, fojtogatták, és tompa eszközzel ütötték a fejét.

Ki is rabolták az áldozatot

Miután a tulaj már nem mozdult, a két férfi átkutatta otthonát, és amit értékesnek, eladhatónak gondoltak, azt magukkal vitték: használt mobiltelefonokat, némi pénzt és elektronikai eszközöket. Ezt követően sorsára hagyták az áldozatukat, elmenekültek a helyszínről, majd a pénzt elosztották egymást közt, a tárgyakat pedig megpróbálták eladni.

Büntetőeljárás folyik

A K. János és K. Róbert ellen nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének, H. Judit ellen csoportosan, a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya befejezte, az iratokat átadta az ügyészségnek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: police.hu