Ahogy azt korábban megírtuk az egyik tatabányai buszmegállóban a szóváltásból késelés lett. Egy 19 éves csavargó életmódot folytató fiatal gyomrom szúrta az ismerősét. Kiderült más ügyek is a számláján vannak a tettesnek, most egy hónapra letartóztatták.

Elrendelték a letartóztatását

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt elrendelte annak a fiatal férfinak a letartóztatását, aki szeptember 23-án a délutáni órákban Tatabányán az egyik buszmegállóban hasba szúrt egy férfit.

Ez a sztori előzménye: Ismerősét szúrhatta meg a tatabányai férfi a nyílt utcán – Itt vannak a sokkoló részletek

Hastájékon szúrta ismerősét

A megalapozott gyanú szerint a tettes szeptember 23-án délután Tatabánya egyik buszmegállójában kiabálni kezdett a sértettel, majd egy késsel, egy alkalommal hastájékon szúrta.

A hasüregi szúrás halálos is lehetett volna

A bántalmazás következtében a sértettnek hasi sérülése keletkezett, azonban a hasüregbe hatoló szúrás életveszélyes sérülést eredményezhetett volna.

A csavargó ellen két ügy van folyamatban, többször is késsel támadt

Az alkalmi munkából élő, csavargó életmódot folytató tettessel szemben testi sértés miatt még két büntetőeljárás van folyamatban, legutóbbi esetben a férfi Tatabánya egyik játszóterén a délutáni órákban combon és a vádlin szúrt meg egy másik férfit.

Egy hónapra börtönbe kerül, hogy ne léphessen meg

Az ügyészség indítványával egyezően a járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsított letartóztatását egy hónap időtartamra elrendelte, tekintettel arra, hogy vele szemben fennáll a bűnismétlés, a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint annak a veszélye, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást veszélyeztetné, így különösen a kihallgatandó tanúkat jogellenesen befolyásolná.

Tatabányán kiugrott egy férfi a 9. emeletről

Legutóbb akkor írtunk Tatabányáról, amikor egy férfi kiugrott a kilencedik emeletről és meghalt. A tragédia a sárberki városrészen történt. A rendőrség közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja az esetet. Az idegenkezűséget kizárták. A lap azt írja, hogy a férfi pszichiátriai kezelés alatt állt, és már korábban is megpróbált végett vetni az életének.

Van segítség!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt!

Kiemelt kép: illusztráció