A Pécsi Járási Ügyészség kifosztással vádolja azt a férfit, aki egy tizenkét éves kisfiútól vette el a pénzét egy pécsi buszmegállóban.

Többször volt büntetve

A férfi korábban többször volt büntetve, zsarolás és rablás bűntette miatt is elítélték, legutóbbi büntetéséből 2020 októberében szabadult. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Egy kisfiút szemelt ki magának

A férfi 2022. november 21-én este hat óra után a Vásárcsarnok előtt levő helyi járatú autóbuszmegálló környékén járt, ahol felfigyelt a buszmegállóban ülve buszra várakozó kisfiúra, aki az iskolából tartott hazafelé. Látva, hogy a gyermek egyedül van, elhatározta, hogy pénzt vagy más értéket szerez meg tőle.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Mellé ült

A vádlott leült a sértett bal oldalára, szorosan mellé, és megkérdezte, hogy mennyi az idő. A kisfiú kihúzta a kabátjának jobb zsebéből a telefonját és megmondta az időt.

Pénz és a telefonját akarta

A férfi ekkor azt kérte a kisfiútól, hogy adja oda az ezresét, amire a fiú azt válaszolta, hogy nincs ezrese. Erre a vádlott a sértett telefonját kérte, azt állítva, hogy az egyik haverját szeretné felhívni. A sértett azt válaszolta neki, hogy nincs a telefonjában SIM kártya.

Benyúlt a kabát zsebébe

A vádlott ekkor benyúlt a sértett kabátjának bal zsebébe, és onnan pénzérméket, összesen 200 forintot vett ki. A pénz elvétele után kérte a sértettet, hogy hadd nézze meg a telefonját.  A kisfiú ezért kihúzta a telefont a zsebéből, majd gyorsan felállt és sírva a másik buszmegállóba sietett.

Megijedt

A vádlott és a fiú közvetlen közelében más nem várakozott, sötét volt. A gyermekkorú sértett megijedt a vádlottól, nem volt képes vele szemben ellenállást kifejteni.

Elvette a pénzt

A férfi úgy vette el a pénzt a kisfiútól, hogy kihasználta védekezésre képtelen állapotát, cselekménye ezért kifosztás bűntettének minősül, ami egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Börtönbe mehet

Mivel a férfi különös visszaeső, a büntetési tételkeret egy évtől hét és fél évig terjedő szabadságvesztés. A vádlott letartóztatásban van, büntetőjogi felelősségéről a Pécsi Járásbíróság fog dönteni.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció