Éles eszközzel fenyegette a buszsofőrt egy 21 éves férfi Borsodban, most vádat emeltek ellene.

Éles eszközzel akarta megtámadni

Az ügyészség közlése szerint a Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 21 férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt. Az elkövető távolsági buszjáraton utazott, és az utasokhoz fordulva, de az autóbuszvezetőnek címezve, többször olyan kijelentést tett, amik a sofőr testi épségét fenyegették. Egész pontosan arról beszélt, hogy egy éles eszközzel fogja megtámadni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Döbbenetes kijelentések

A vádirat szerint a vádlott 2022. február elején egy borsodi kistelepülés autóbusz megállójában családtagjaival együtt felszállt a menetrendszerű távolsági autóbuszra. Jegyváltás után a menetirány szerinti jobb oldalon az első négyes ülésen foglalt helyet. Menet közben felállt a helyéről és az autóbusz hátsó része felé fordulva, de az autóbusz vezetőjének címezve, először azt kiabálta „kinevette apámat, ezért lesz*rom, mert nálam van k*s, nem félek senkitől!”. Újabb útszakasz megtétele után ismét kiabálni kezdett „előre megyek nyakon sz*rom, majd háromszor hasba!”, majd hozzátette „túl sokan vannak a buszon, így mindenki meghalna, de nem akarok ülni”.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A sofőr nem szólt vissza

Ezt követően, amikor az autóbusz az egyik települést elhagyta, a vádlott odament a vezetőfülkéhez és a sofőrnek megismételte a korábbi kijelentéseit, valamint azzal fenyegette meg, hogy elv*gja a torkát. A sértett nem szólt vissza, ezért a vádlott hátrament és leült.

Nagyon megijedt

A sértettben a fenyegetések komoly félelmet keltettek, akadályozták a munkavégzésében, a forgalmi szolgálattevőnek üzenetet küldve rendőri segítséget kért.

Az utasok is féltek

A vádlott a fenyegetőzéseivel az autóbuszon utazók életét, testi épségét is veszélyeztette, mivel a buszvezető figyelmét megosztotta, ugyanis vezetés közben, éjszakai látási viszonyok mellett az utasteret is kénytelen volt figyelni a belső tükörben.

Az autóbuszvezető közfeladatot ellátó személynek minősül. A vádlott ruházatában, a cselekmény időpontjában volt is egy éles eszköz, melyet az intézkedő rendőrök lefoglaltak tőle.

Felfüggesztett

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott a éles tárgy egyidejű elkobzásával. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció