Kigyulladt egy többszintes iskola ezer négyzetméteres tetőszerkezete Nagykátán, a Zárda utcában – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Beszakadt a tető

Mint írták, a tűz következtében a tetőszerkezet több helyen beszakadt. A tűzoltók kiérkezéséig a tanulók és a pedagógusok elhagyták az épületet. Az ingatlan környékét lezárták, az iskolával szomszédos társasház lakóit pedig arra kérték, hogy hagyják el otthonukat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A környék összes tűzoltója a helyszínen

A lángokat a nagykátai, a jászberényi, a monori, a ceglédi és a gödöllői hivatásos, valamint a tápiószecsői és sülysápi önkéntes tűzoltók folyamatosan oltják. Az oltást a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nagy erőkkel oltják a tüzet:

Ez az iskola ég

Információink szerint a Nagykátai Váci Mihály Katolikus Általános Iskolában csaptak fel a lángok, annak is a Zárda utcai épületében, ahol az alsósok tantermei vannak.

Egy panelház is van a közelben

Tanterem is lángokban

Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az Indexnek elmondta: a tűz átterjedt egy tanteremre is, valamint az épület tetőszerkezetének már több mint a fele lángokban áll.

Videó a tűzről:

Kimentették az iskolásokat

A szóvivő információi szerint az épület átvizsgálása megtörtént, úgy tudják, senki sem maradt a háromszintes iskolában, ugyanakkor az iskolások létszámellenőrzése jelenleg is tart.

Fél 4-kor előtt csaptak fel a lángok

Nem járnak a buszok

Tűzeset miatt lezárták Nagykátán a Dózsa György utat, ezért az érintett járataink terelőútvonalon Nagykáta, templom; Nagykáta, okmányiroda; Nagykáta, gimnázium megállóhelyek érintése nélkül közlekednek – közölte a Volánbusz. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Helyszíni fotó – Forrás: Ébredj KÁTA Facebook oldal