Egy édesanya élesztette újra kisfiát, miután a 6 éves gyerek egy víztárolóba esett Balatonudvarin. A mentésirányító telefonon instruálta a rémült anyát.

Víztárolóba esett egy gyerek

Elképesztő lélekjelenlétről tett tanúbizonyságot tegnap az az édesanya, akinek 6 éves gyermeke egy víztárolóba esett játék közben Balatonudvarin. Szerencsére, szinte azonnal sikerült kimentenie a több méter mély vízből, és a mentésirányító instrukciói alapján megvizsgálta gyermekét, aki nem lélegzett.A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Az édesanya megkezdte az újraélesztést

A telefonon kapott utasítások szerint, azonnal megkezdte az újraélesztését, amit a perceken belül érkező mentők emelt szinten folytattak. “Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek, bajtársaink stabil állapotban szállíthatták kórházba a kisfiút. Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőknek gratulálunk!” – írja Facebook oldalán az Országos Mentőszolgálat.

Hajnalban hívta a mentőket

Szeptember egyik hűvös hajnalán a mentők segítségét kérte egy budapesti édesanya a hatnapos csecsemőjéhez, aki a mentésirányító instrukció alapján azonnal megkezdte gyermeke újraélesztését.

Perceken belül odaértek

Eközben több mentőegység is úton volt már segítségül, így az első helyszínre érkező rohamkocsi perceken belül átvette és emelt szinten folytatta az életmentést. Ezután Hamarosan Gyermek-, majd Koraszülött rohamkocsi is csatlakozott az elszánt küzdelemhez, ami hosszú percekig zajlott a helyszínen.

Sikerült az újraélesztés

Az életmentők összehangolt csapatmunkájának és az édesanya azonnal megkezdett mellkasi nyomásainak köszönhetően sikerült megmenteni az újszülött életét. A gyermeket stabil állapotban szállították kórházba. Ez az eset is bebizonyította, hogy milyen fontos az azonnali újraélesztés megkezdése és a mentésirányító szerepe.

Drogériában lett rosszul

Februárban egy budai drogériába kérték a mentők gyors segítségét múlt héten, mert egy férfi hirtelen összeesett a kasszánál. Tapasztalt mentésirányítónk utasításai szerint, a bejelentő megvizsgálta a hatvan év körüli beteget, aki már nem lélegzett.

A pénztáros kezdte meg az újraélesztést

Azonnal több mentőegység is indult segítségül, miközben a telefonon kapott instrukciók alapján, a pénztáros hölgy megkezdte az újraélesztést. A mentők perceken belül helyszínre értek és emelt szinten küzdöttek tovább a férfi életéért.

Egy órán keresztül élesztették újra

Az ellátás még csaknem egy órán keresztül zajlott a helyszínen, amit a talpraesett pénztáros továbbra is minden erejével próbált segíteni. Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek és a mentők stabil állapotban szállíthatták kórházba a férfit.

Autómosóban lett rosszul

Egy tamási autómosóba riasztották a mentőket, szintén februárban, ahol egy 30 év körüli férfi érezte magát rosszul. Tapasztalt mentésirányító azonnal riasztotta a két percre levő esetkocsit, ám a helyzet tovább romlott a helyszínen.

Az apja kezdte meg az újraélesztést

A beteg vérkeringése közben összeomlott és édesapja kezdte meg az újraélesztést, amit a pillanatok alatt érkező mentők emelt szinten folytattak. Az életmentés még sokáig zajlott az autómosónál, amihez hamarosan a mentőhelikopter legénysége is csatlakozott.

Két éve szintén újra kellett éleszteni

Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek, a mentők stabil állapotban szállíthatták kórházba a férfit, akit két éve is ugyanezen a napon élesztettek újra a mentők.

Kiemelt kép: illusztráció