Egészségi állapotuk romlása miatt együtt akarta itthagyni ezt a világot egy idős házaspár férfi és nő tagja Újbudán. Az egyébként is tragikus cselekménybe azonban bekerült egy csavar: a férj életben maradt.

Közös öngyilkosságra készültek

Ahogy arról a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt, kettős öngyilkossági kísérlet a csendes újbudai Lecke utcában: egy 70 év körüli nő és a férje akart véget vetni az életének. A szomszédok szerint a házaspár már hónapok óta tervezgette az öngyilkosságot, ám azt nem gondolták, hogy tényleg elszánják magukat a végzetes lépésre. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nagyon művelt házaspár volt

„Tisztességgel szerettek volna meghalni. Már régóta ismertük őket, nagyon művelt házaspárról van szó. A férfival többször találkoztam, mint az asszonnyal. Ezeknél az alkalmaknál mindig beszélgettünk, hiszen jó viszony volt köztünk” – mondta egy lakó az eset után. „Emlékszem, még hónapokkal ezelőtt Istvánnal sétáltam le a lépcsőn, amikor megemlítette, hogy egyre betegebbek és már a felesége is alig tud mozogni” – fűzte hozzá.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

„Elterveztünk mindent”

„Azt mondta nekem, hogy ők tisztességgel szeretnének elmenni, nem akarják megvárni, hogy bekerüljenek a kórházba. Ezután pedig hozzátette: Erika és én öngyilkosok leszünk, már elterveztünk mindent. Augusztus végén tesszük meg!” – osztotta meg a megdöbbentő részletet a szomszéd a Borsnak.

Csak az asszony halt meg

A házaspár tehát már hónapokkal ezelőtt arról beszélt, hogy együtt lesznek öngyilkosok. Az egészségi állapotuk miatt szánták el magukat a végzetes lépésre. Végül azonban csak az asszony halt meg.

Segítettek egymásnak

A lapnak nyilatkozó lakó azt mondta, szinte biztos abban, hogy segítettek egymásnak, hiszen az asszony már alig bírt mozogni. „Annyira szerették egymást, hogy együtt akartak meghalni” – mondta.

Felvágta az ereit

A Bors úgy tudja, hogy egy szomszéd riasztotta a rendőrséget, ugyanis már napok óta nem látták az idős házaspárt. A házban úgy tudják, hogy az asszony a fürdőszobában felvágta az ereit, a férfit pedig az egyik szobában találták meg, összevissza szurkálta magát.

Segíthetett neki

A lakók szerint az asszony már mozogni is alig tudott. Szinte biztosak abban, hogy a férje segített neki meghalni. „Nem hiszem, hogy a nő egyedül képes lett volna rá” – fogalmazott az egyik szomszéd.

Emberöléssel gyanúsítják

A férj túlélte az öngyilkossági kísérletet, őt kórházba szállították. A lap információi szerint a feleség is életben maradt volna, mert a karján ejtett vágások nem voltak mélyek, de a férje végül mellkason szúrta őt egy késsel, hogy segítsen neki meghalni. Emberöléssel gyanúsítják.

Részlegesen beismerte

Az eset után kiadott rendőrségi közleményben is az áll, hogy a BRFK 11. Kerületi Rendőrkapitányság rendőrei egy halott nőt és vérző férjét találták meg a lakásban. A mentők a sérült férfit kórházba vitték, a rendőrök pedig szemlét tartottak. A Budapesti Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett gyanúja miatt indított eljárást, melynek során a sérült férfit gyanúsítottként hallgatták ki, aki részleges beismerést tett.

Van segítség!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt! A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció