Elképesztően veszélyes jeleneteket rögzített az autópálya kamerája. Az életét kockáztatta az a férfi, aki mosdónak használta az M1-es autópálya mentén található bokrokat. Az esetről készült videót megnézheted cikkünk végén.

Dugó volt

Lassan csordogáltak az autók az M1-esen. Egyszer csak egy fekete kisbusz a belső sáv bal szélére húzódott, majd megállt. Egy férfi szállt ki a járműből, és a kocsik között átmenve a külső sáv melletti bozótos felé vette az irányt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Szólította a természet

Minden bizonnyal a dolgát kellett elvégeznie a férfinek. Erre a bokros területen kerített sort. Könnyen lehet, hogy kellemetlen meglepetéssel kell majd találkozni a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szemétszedő munkatársainak.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem ez a megoldás

“De mindennek van határa. Az autópálya és környezete továbbra sem nyilvános wc!” – írja az MKIF Zrt. a posztjában.

Miatta torlódott a forgalom

Mivel a kisbusz a belső sávban állt meg, a mögötte haladó járműveknek szintén meg kellett állnia. A forgalom így torlódott. A férfit láthatóan ez nem igazán zavarta, nyugodtan kelt át az úton a bozótosba, majd ugyanilyen lazasággal tért vissza a járművek között.

Nem erre való az autópálya környezete

Az MKIF Zrt. felhívja a figyelmet, hogy az autópálya és környezete nem ezt a célt szolgálja. A pihenőhelyeket azért alakították ki, hogy nyugodt és védett körülmények között lehessen megállni. Ott mindenki elvégezheti a kisebb vagy nagyobb dolgát a mosdókban.

A mosdók rendeltetésszerű használata

Az MKIF Zrt. már készített korábban egy videót annak kapcsán, hogy hogyan kellene a mosdókat rendeltetésszerűen használni és a pihenőkben viselkedni. A videót feltöltötték a közösségi oldalukra. Aki szeretné megtekinteni, ide kattintva érheti el.

A belső sávban és a külső sávban is nagyon veszélyes megállni

Még akkor is nagyon nagy kockázattal jár megállni a belső vagy a külső sávban, ha az embert a természet szólítja. A leállósávban sem szabályos ilyen esetben megállni. A leállósávot e célra csak vészhelyzet esetén lehet igénybe venni.

Ezek is érdekelhetnek!

Mások sem bírtak magukkal

Voltak mások is, akik fittyet hánytak a szabályokra a videó tanúságai szerint. Egyesek a leállósávban közlekedtek, így próbáltak előre törni a dugóban. Több járművezető is így tett, volt köztük motoros, autós és kamionos is. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az esetről készült videó

Kiemelt kép: Az esetről készült videóból kivágott képkocka – Forrás: MKIF Zrt. Facebook oldala