Megemlékezéseket tartottak a Hableány sétahajó tragédiájának második évfordulóján: az Ökumenikus Egyház megemlékezésén hajóval keresték fel a baleset helyszínét, míg a Terrorelhárítási Központ munkatársai a Margit híd pesti hídfőjénél helyeztek el koszorút.

28 harangütés

Az Ökumenikus Egyház rendezvényén Tóth Mihály lelkész vezette a megemlékező szertartást és mondott gyászbeszédet, majd 28 harangütéssel emlékeztek a tragédia során elhunyt magyar hajósokra és a dél-koreai áldozatokra. A résztvevők vízre helyezték koszorújukat és a fehér rózsákat dobtak a Dunába. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Fotó a megemlékezésről:

Fotó: MTI/Mohai Balázs

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Hagyománnyá lesz a megemlékezés

Sógor Zsolt, a Hableányt üzemeltető Panoráma Deck Hajózási Társaság szóvivője az MTI-nek elmondta: hagyományt kívánnak teremteni a megemlékezésből és minden évben megtartják azt a baleset évfordulóján. KAPCSOLÓDÓ: Dunai hajóbaleset: Megfeszültek a daru acélsodronyai és előbukkant a Hableány

Két éve történt a tragédia:

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Maga alá gyűrte a Viking a Hableányt

A Viking Sigyn szállodahajó 2019. május 29-én Budapesten, a Margit híd közelében nekiütközött és maga alá gyűrte a Hableány sétahajót, amely elsüllyedt. A sétahajón 35-en voltak: 33 dél-koreai turista és a kéttagú magyar személyzet. EZ IS ÉRDEKELHET: “Elütöttem egy hajót, lehet, hogy én leszek a hibás” – Folytatódott a Hableány-büntetőper, ahol újabb hangfelvételek borzolták fel a kedélyeket

Egy áldozatot sosem találtak meg

Hét turistát sikerült kimenteni, 27 áldozat holttestét megtalálták, egy dél-koreai utast továbbra is eltűntként tartanak nyilván.

Ez is érdekelheti:

Ezzel vádolják a Viking ukrán kapitányát

A szállodahajó 65 éves ukrán kapitányát az ügyészség vízi közlekedés halálos tömegszerencsétlenséget eredményező gondatlan veszélyeztetésével és segítségnyújtás elmulasztásával vádolja.

A büntetőper jelenleg is folyamatban van

Az ügyben tavaly márciusban előkészítő tárgyalást tartottak, amelyen a vádlott közölte, nem mond le a tárgyalás jogáról. A büntetőper jelenleg is folyamatban van. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Megemlékezés a tragédia helyszínén – Forrás: MTI/Mohai Balázs